Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A MagNet Bank társadalmi szervezeteket támogató kezdeményezése, a Közösségi Adományozási Program (KAP), az idén megújult feltételekkel, a korábbinál jóval magasabb pályázható keretösszeggel várja a civil összefogásból létrejövő projekteket, amelyeknek adománygyűjtési lehetőséget kínál ügyfelei körében.

Az idei év újdonsága, hogy a MagNet Bank projektenként jóval magasabb, 10 millió forintos keretösszeget ajánl fel egy-egy társadalmi vagy környezeti probléma enyhítését célzó kezdeményezésre, azonban ezek a projektek – a korábbiakkal ellentétben – nem egy-egy civil szervezet égisze alatt kell, hogy megvalósuljanak, hanem legalább három társadalmi szervezet összefogásával. A Bank ezzel kíván szinergiát létrehozni azon szervezetek közt, melyek hasonló területen működnek vagy épp kiegészítik egymás tevékenységét, és melyek összefogásával jóval komolyabb pozitív változást remél egyes ügyekben. 

Mi az a Közösségi Adományozási Program? A 2010-ben útjára indított Program keretében a Bank lemond éves nyereségének egy részéről, hogy ügyfeleinek adja át a döntés jogát ennek társadalmi célú felhasználásáról. A MagNet évről évre értesíti ügyfeleit adózás utáni eredményéről, azt is tudomásukra hozva, hogy pontosan hány forinttal járultak hozzá az így keletkezett nyereséghez.  Az ügyfelek ez utóbbi egy részéről - azaz mindenki a saját nyereséghányadáról - rendelkezhetnek és döntésükkel alapítványokat, egyesületeket, fontos társadalmi ügyeket segíthetnek. A 2023-ban a Bank ügyfelei által szétosztható több mint 100 millió forintért versenyeznek majd azok a projektek, amelyek a mostani pályázati folyamatban bekerülnek a választható kezdeményezések közé.

Kik pályázhatnak? közhasznú jogállású társadalmi szervezetek (civil szervezetek, nonprofit gazdasági társaságok, szociális szövetkezetek).

Mire? Olyan pozitív társadalmi vagy környezeti hatású projektekre, melyek legalább 3 társadalmi szervezet összefogásával, partnerségben valósulnak meg.

Mennyi pénzt gyűjthet egy pályázó? Maximum 10 millió forintot. Mivel a MagNet Bank nem egy fix pályázati támogatási összeget biztosít, hanem adománygyűjtési lehetőséget, így az összegyűjtött támogatás nagysága változó lehet, azaz lehetséges a maximális összeg begyűjtése, de nem garantált.

Meddig adható le pályázat? A pályázatok 2023. május 25., 12.00 óráig adhatók be.

Hogyan történik a pályázat benyújtása? Pályázat benyújtása 2023. április 24-től a https://www.magnetbank.hu/kap_jelentkezes/  oldalon található online jelentkezési lap kitöltésével történik.

A további kérdéseket és iránymutatásokat az online pályázati űrlap tartalmazza, mely elérhető itt: https://www.magnetbank.hu/a-kozossegi-bankrol/kap

A KAP minden Magyarországon bejegyzett közhasznú társadalmi szervezet részére nyitott, azaz nem szükséges banki ügyfélnek lenni, hogy egy szervezet pályázhasson. A Bank az impact@magnetbank.hu címen egész évben várja a javaslatokat, kérdéseket, érdeklődéseket, míg a pályázásra 2023. május 25-ig, a Bank honlapján kerül sor.

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt-ről

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., az 1995-ben alapított HBW EXPRESS Bank Zrt. jogutódja, 2010.04.30 óta folytatja tevékenységét ezen a néven. A 100%-banmagyar tulajdonban lévő pénzintézet küldetése, hogy Magyarország első professzionális etikus közösségi bankjaként, ügyfelei közreműködésével, felelős és transzparens módon, valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra, amelyek közös jövőnk biztosítékai lehetnek. A Bank víziója a közösségekre támaszkodó és közösségeket építő első hazai újbankként működni, amely azt a felemelő érzést nyújtja ügyfeleinek, dolgozóinak, üzleti partnereinek és tulajdonosainak, hogy a pénzügyeikkel is sokat tesznek a társadalomért és a környezetért. A MagNet Bank fontos támogatója a fenntartható fejlődésnek hazánkban.

További információ:

Pászka Petra
marketingvezető

MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.
Felelősséggel a következő 25 évért is

1062 Budapest, Andrássy út 98.
mobil: +36-20/253-2535
paszka.petra@magnetbank.hu