Kiadványok
Kiadvány
Civil kapcsolati hálók az Ister-Granum Eurorégióban


2668

Kiadó: Eurohíd Alapítvány
Szerző: Bartal Anna Mária, Molnár Krisztina
Ár: 0 Ft
Oldal szám: 88


Az Európai Unió kifejezetten szorgalmazza az állami, önkormányzati szervezetek és a civil szervezetek összefogásán alapuló regionális szövetségek működését. Ma már – fõként a szakirodalomban – egyre inkább a hálózatok Európájáról beszélnek, értve ezalatt a régiókat alkotó és működtető szereplők közötti kapcsolatrendszert. A könyv alapjául szolgáló kutatás az Ister-Granum Eurorégióban működő civil szervezetek jellemzőit, közöttük kialakuló kapcsolatokat vizsgálta. A cél – többek között – az volt, hogy az eredmények és az ezek alapján megszülető javaslatok alapul szolgáljanak az eurorégió lehetséges civil stratégiájának kidolgozásához, egy újjászerveződő Civil Parlament keretein belül.A Tudástár frissítésében dr. Tarczay Áron ügyvéd nyújt segítséget szerkesztőségünknek.


Hír
Csak azok a szervezetek kaphatnak jövőre szja 1 százalékos felajánlást, amelyek eljuttatják a NAV-hoz a ’KOZ közleményt május 31-ig.
Hír
A Facebook májusban szigorú átláthatósági szabályokat vezetett be a politikai hirdetésekre vonatkozólag, melyek azonban akár visszaélésekre is lehetőséget adhatnak.
Hír
A Civilizáció koalícióban együttműködő, alulírott civil szervezetek kiállunk a kutatás Alaptörvényben biztosított szabadsága mellett, és szolidaritásunkat fejezzük ki a Magyar ...
Hír
Noha a rendszer már több mint 5 éve működik jelenlegi formájában, a CIC-ek eredményességéről, hatékonyságáról kevés a visszajelzés.
Címkék