Minden felbomlott körülöttünk. Merre vannak a kiutak?
A mindennapoktól a távlatokig a civil szektorban konferencia

2023. szeptember 27. 9.00-15.30

A Talentum Alapítvány 2023. SZEPTEMBER 27-én megrendezi éves minikonferenciáját, Minden felbomlott körülöttünk… Merre vannak a kiutak? – A mindennapoktól a távlatokig a civil szektorban címmel. Rendezvényünkre várjuk szeretettel azokat a civil munkatársakat, vezetőket, önkénteseket, akik szeretnék megerősíteni társadalmi tevékenységüket a kihívásokkal teli világban.

A személyes szakmai találkozó során lehetőség lesz tapasztalatot cserélni és új lendületet nyerni a szervezetek működtetéséhez. GONDOLATÉBRESZTŐ PANELBESZÉLGETÉSEKKEL a nonprofit szféra ismert képviselői segítenek, hogy a szervezetek visszanyerjék vagy megerősítsék mentális és működési rugalmasságukat. A GYAKORLATORIENTÁLT WORKSHOPOKBAN tapasztalatot osztunk meg olyan eszközök széles repertoárjáról, amikhez jelen időkben nyúlhatunk, legyen szó forrásteremtésről, új szereplők bevonásáról vagy korábban nem ismert megoldások kereséséről. Célunk, hogy mindenki vigyen haza olyat, amit már holnap be tud építeni a munkájába.

PROGRAM

9.30       Köszöntő, nyitógondolatok

9.45       Panelbeszélgetés: mentális rugalmasság

vezeti: Pontyos Tamás civilfejlesztő, beszélgető partnerek:
Katona Viktória – Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány
Vajda Árpád – Alternatíva Egyesület
Vigh Mária – SZEG-VÁR-LAK Egyesület

10.45     Szünet

11.15     Panelbeszélgetés: működési rugalmasság

vezeti: Pontyos Tamás civilfejlesztő, beszélgető partnerek:
Mádi Szilvia - Motiváció Műhely
Nagygyörgy Éva – Kreatív Formák Alapítvány
Pappné Berki Beáta - Cöli Lisztérzékenyek Egyesülete

12.30     Szendvicsebéd

13.30     Gyakorlatrepertoár bővítő műhelymunkák

Alternatív közösségi források, részvételi költségvetés (Pontyos Tamás civilfejlesztő)
Partnerségek, nemzetközi trendek és építkezés (Kispál-Podrácz Gyöngyi - D2 Ifjúsági Központ, Magos-Dóra Lili - Talentum Alapítvány)
Saját erőforrások aktivizálása (Mihók Barbara - Létra Projekt, B. Balogh Edit)

15.00     Reflexiók egy gondolatban, összegzés 

15.20     Nyereménysorsolás, zárás

15.30     Szabad beszélgetés igény szerint

A konferencia helyszíne: SZEGED, Kálvária sgt. 14., a Bibliotéka Egyesület termei. A helyszín befogadóképessége korlátozott, ezért egy családias rendezvényt tervezünk számos meglepetéssel. A részvételi szándékot érdemes minél előbb jelezni és regisztrálni. A rendezvényre látogatók NYEREMÉNYJÁTÉKBAN vesznek részt, ahol a sorsoláson a civil és közösségi munkához használható eszközöket, anyagokat sorsolunk ki.

Regisztráció: https://forms.gle/3DRBx6rrG3d8DaKXA
Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 10.

Részvétel:

A konferencia INGYENES, azonban FOGLALÁSI DÍJHOZ KÖTÖTT, amely 4.000 Ft/fő. 
Tapasztalataink azt mutatják, hogy sokan bejelentkeznek az ingyenes rendezvényekre, majd nem jelennek meg. Ez az ellátási, terem és egyéb költségeket feleslegesen terheli, amit a jelenlegi nehéz anyagi helyzetben nem engedhet meg magának egy civil szervezet sem. Ezt elkerülendő, foglalási díjat szedünk, amelyet előre kérünk befizetni, így a konferencián való részvétel biztosított. A foglalási díj a HELYSZÍNEN 100%-BAN VISSZAJÁR, az ebédszünetben regisztrációs kollégáink mindenkinek visszatérítik a befizetett összeget. Amennyiben a foglalási díj befizetése gondot jelent (pl. külföldi résztvevők, anyagi nehézség, projektrészvevők stb.), akkor kérjük jelezni e-mailben, és találunk megoldást.

Induljon az ősz tartalmas SZAKMAI TALÁLKOZÁSSAL! Várunk minden felelősséggel gondolkodó civilt konferenciánkra!