Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Küzdelmeink története a magyar tiltakozási események egyedülálló adatbázisa (https://mozgalmak.hu/), amelyet most két műhelyfoglalkozással mutatunk be a szélesebb közönségnek.

A második műhely alkalmával a nőmozgalommal foglalkozunk, közelebbről is megnézzük a rendszerváltást követő éveket, majd léptéket váltva rátekintünk az azóta eltelt időszakra is. Neked szól ez a program, ha

  • érdekel a nőmozgalom rendszerváltás utáni helyzete,
  • hallanál a ’90-es évek eleji abortuszvitáról és a Szabad Döntés Jogáért kampányról,
  • szívesen számba vennéd velünk az utóbbi évtizedek fontosabb témáit és sikereit a nőügyek terén.

A 3 órás műhelymunka során közösen járjuk körbe a fenti témákat, megosztjuk egymással a gondolatainkat és kapcsolódó tapasztalatainkat.

 Hol? Budapest, Auróra Közösségi Ház (Auróra utca 11.) - akadálymentes helyszín
 Mikor? 2023. ápr. 4. 17.00-20.00

 Ha szeretnél részt venni, regisztrálj ápr. 2-ig: https://forms.gle/uWM6bpuzzrhSb2cn9

 A műhelyt Juhász Borbála, a Női Érdekszövetség önkéntese és Bauer Flóra, a Közélet Iskolája munkatársa tartja.

A részvétel ingyenes. Ha van lehetőséged befizetni az 5.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, akkor adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A résztvevőknek a műhelyen útiköltség térítést, valamint rágcsálnivalót tudunk biztosítani.

 Keress minket bátran, ha kérdésed van! http://www.kozeletiskolaja.hu/, info@kozeletiskolaja.hu, 06308717762

 A műhelysorozat első alkalmát márc. 16-án tartjuk Munkások és privatizáció címmel. Erről további információkat itt találsz: https://www.facebook.com/events/868409387784172

A Küzdelmeink története mozgalomtörténeti adatbázis azzal a céllal jött létre, hogy hidat képezzen a múlt és a jelen között, hogy a most aktív szerveződések tanulhassanak elődeik hibáiból és erőt meríthessenek sikereikből. Az adatbázis jelenleg 11 társadalmi mozgalom tiltakozási eseményeit dolgozza fel a rendszerváltás utáni időszakban: Azoknak az embereknek a szavát hangosítja ki, akik szervezetten vagy olykor magányos harcosként tiltakoztak az őket érő igazságtalanságok ellen. Az adatbázissal az ő kiállásaikat elevenítjük fel, hogy ezen keresztül kirajzolódjon, a mozgalom tagjai milyen követeléseket tekintettek fontosnak és meddig voltak hajlandóak elmenni a megvalósításukért. (Jelenleg a honlapon az 1989 és 1994 közötti időszak érhető el, amely március közepén kibővül az 1994-’98 közötti, nyáron pedig az 1998-2002 között eseményekkel).

Forrás: kozeletiskolaja.hu