Ezt a cikket több mint 1 éve publikáltuk, ezért az itt megjelenő információk mára pontatlanok, elavultak lehetnek. A felmerülő hibákért, tévedésekért, elavult információkért nem vállalunk felelősséget.

Az európai jogra alapított kártérítési igények érvényesítése a magyar jogalkotó és jogalkalmazó szervekkel (NAV, Országgyűlés, Kúria …) szemben – Jogi továbbképzés

ÁPR
11

Esemény időpontja: 2017. április 11.
Helyszín: Hotel Hungaria City Center (1074 Budapest, Rákóczi út 90.)

A tagállami jogalkotó és jogalkalmazó szervek kötelesek tiszteletben tartani az európai jog előírásait. E kötelezettség ellenére – nem is ritkán – előfordul, hogy akár a magyar jogalkotó (pl. Országgyűlés), akár a jogalkalmazó (pl. NAV, Kúria) megsérti a magánszemélyek európai alanyi jogait.

ELŐADÓNK: DR. METZINGER PÉTER ügyvéd, egyetemi docens, Corvinus Egyetem

A tagállami jogalkotó és jogalkalmazó szervek kötelesek tiszteletben tartani az európai jog előírásait. E kötelezettség ellenére – nem is ritkán – előfordul, hogy akár a magyar jogalkotó (pl. Országgyűlés), akár a jogalkalmazó (pl. NAV, Kúria) megsérti a magánszemélyek európai alanyi jogait (pl. a felszámított Áfa levonásba helyezésének jogát). Az előadás azt tekinti át – elméleti és gyakorlati oldalról egyaránt -, hogy az efféle jogsértések miként orvosolhatóak, a sérelmet szenvedett fél miként tudja vonatkozó jogait (így kártérítési igényét) kikényszeríteni a magyar közhatalommal szemben.

TÉMAKÖRÖK:

  • Az európai jog és a tagállami jogok viszonya (egységes jogrend)
  • Az európai jog alkalmazása (a nemzeti bíró hatalma és felelőssége)
  • A tagállamok kártérítési felelősségének elméleti alapjai (az európai alanyi jogok)
  • A kártérítési igények érvényesítése (jogesetek)
  • Konzultáció

VÁLASSZA ONLINE KÉPZÉSÜNKET, HA NINCS IDEJE ELMENNI RENDEZVÉNYÜNKRE!
Az ONLINE KÉPZÉST korlátlanul elérhető, visszanézhető 2017. december 31-ig!
Csoportos továbbképzésre is ajánljuk!

JELENTKEZZEN ITT


Címkék
képzés