2023.november 16. csütörtök, 7:00
 
Nádor utca 15, Budapest 1051, Magyarország
 
Nyilvános Bárki a Facebookon vagy azon kívül
Mit gondolnak az állampolgárok a civil szervezetekről? Kit, mit tartanak civilnek? Kik és miért segítik a civil szervezeteket? Kik és miért nem? A Civilizáció és a Political Capital – a Závecz Research-csel együttműködésben – készített kutatásból választ kapunk minderre, ahogy az is kiderül, milyen kép él az állampolgárokban a civil szervezetekről. A pillanatnyi helyzetkép mellett pedig megmutatjuk azt is, mi változott 2019, illetve 2021 – korábbi két közös kutatásunk – óta.
A közvéleményben alkotott kép is egyik fontos eleme annak a környezetnek, amely elősegíti vagy hátráltatja a civil szervezetek működését egy adott országban, a jogi és pénzügyi helyzettel, a civilek szervezeti kapacitásaival és szektorális infrastruktúrájával, valamint az érdekérvényesítés és szolgáltatásnyújtás lehetőségeivel együtt. Mindezeket vizsgálja az Egyesült Államok Tengerentúli Fejlesztési Hivatala (USAID) támogatásával és szakértők közreműködésével immár 26. éve megjelenő Civil Fenntarthatósági Jelentés.
Eseményünkön bemutatjuk mind a kutatás eredményeit, mind az indexet, majd panelbeszélgetésünk résztvevőivel értékeljük azokat, illetve a civil társadalom helyzetét és kilátásait.
Program
16:00-16:10 A kutatás eredményeinek bemutatása – Molnár Csaba (Political Capital)
16:10-16:20 A Civil Fenntarthatósági Index bemutatása – Móra Veronika (Ökotárs Alapítvány)
16:20-17:15 Civilek tegnap, ma és holnap
Dojcsák Dalma – ügyvezető igazgató, TASZ
Lakner Zoltán – főszerkesztő, Jelen
Peták Péter – programkoordinátor, Emberség Erejével Alapítvány
moderátor: Ónody-Molnár Dóra –újságíró, Jelen
17:15-17:30 Kérdések
Kérjük, részvételi szándékát 2023. november 15-ig jelezze az alábbi linken: https://forms.gle/k4r1LhDVauheWYmQ7 
Kevesebb jelenjen meg