Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

"Amikor az ember lelkiismerete és a törvények ütköznek, akkor a lelkiismeretét kell követnie." - Henry David Thoreau Megszólít ez a gondolat? Tépelődtél már azon, hogyan tehetsz a saját és a csoportod igazáért akkor, ha a legális eszközeidet már kimerítetted, vagy a törvények ellehetetlenítik a kiállást? Ha igenre felelsz ezekre a kérdésekre, akkor ez a program neked szól!

A Közélet Iskolája műhelyén megismerkedhetsz a polgári engedetlenség eszmeiségével, és közösen dolgozunk fel történelmi és jelenkori példákat, hogy megértsük, milyen célokért, milyen körülmények között és hogyan érdemes ehhez az eszközhöz nyúlni az érdekvédelmi küzdelmünkben. Az eseményt a témába való bevezetésnek szánjuk, amely végén kipróbálhatod magad egy szituációs gyakorlatban is.

Hol? Budapest, Auróra közösségi ház (Auróra utca 11.) - akadálymentes helyszín
Mikor? 2023. ápr. 26. 17-20 óra
Ha szeretnél részt venni, regisztrálj itt: https://forms.gle/NRnDzMmFNAbxL5y89

Neked szól ez a műhely, ha

  • szeretnéd megérteni, hogyan használhatod jól ezt az eszközt az érdekvédelmi kampányodban,
  • tanulnál arról, hogyan lehet egy polgári engedetlenségi akció minél biztonságosabb a résztvevői számára;
  • szeretnél ízelítőt kapni abból, milyen egy erőszakmentes akcióban részt venni.

A műhelyfoglalkozást Bilej Kornélia (Greenpeace) és Bauer Flóra (Közélet Iskolája) tartják.

A részvétel ingyenes. Ha van lehetőséged befizetni az 5.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, akkor adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A résztvevőknek a műhelyen útiköltség térítést, valamint rágcsálnivalót tudunk biztosítani.

Keress minket bátran, ha kérdésed van! www.kozeletiskolaja.hu, info@kozeletiskolaja.hu, 0630 8717762