Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Microsoft 2022. április 4-én kezdődő változtatásokat tervez a TechSoup Microsoft programjában, amelyek jelentős hatással lesznek a szervezetek által elérhető adománykínálatra a CivilTech szoftveradományozási programban.

Hogyan fognak változni a Microsoft jelenlegi CivilTech ajánlatai?

Helyi telepítésű termékeket érintő ajánlatok: Az alábbiakban felsorolt néhány kivételtől eltekintve a helyi telepítésű termékek 2022. április 4-től adományként már nem lesznek elérhetőek a nonprofit szervezetek számára. A helyi telepítésű szoftverek önálló, öröklicences termékek, amelyeket a felhasználók bizonyos számítógépekre telepítenek (pl. Office Standard) és internetkapcsolat nélkül is használhatóak. Ezek a termékek továbbra is elérhetők lesznek a CivilTech-en keresztül, de csak a diszkontprogramban. Ezek jellemzően 55-75%-os kedvezményt jelentenek a kereskedelmi árakból. Ez körülbelül 3-5-szörös áremelkedést eredményez a jelenlegi adminisztrációs díjhoz képest az adományozási programban.

Kivételek:

  • 2022. április 4-e után a nonprofit szervezetek csak a Windows Pro operációs rendszer helyi telepítésű licenceihez férhetnek hozzá adományként. A Windows Pro felváltja a Windows Upgrade és a Get Genuine jelenlegi ajánlatokat, így azok számára is elérhetővé válik, akik már kihasználták az eddigi Get Genuine beszerzési lehetőséget.
  • Azon szervezetek számára, amelyek a megosztott hozzáférésű eszközökhöz igényelnek szoftvert, 2022. április 4-e után is rendelkezésre fognak állni a helyi telepítésű termékek ajánlatai adományként. Ilyen szervezetek például a számítógépes laboratóriumokat, oktatóközpontokat vagy nyilvános hozzáférést biztosító számítógépeket üzemeltető nonprofit szervezetek.

A szervezetek továbbra is hozzáférhetnek a Microsoft felhőalapú adományozási ajánlataihoz a CivilTech segítségével.* Néhány adományozási ajánlat tartalmazza a helyi telepítésű ajánlatokban található letölthető alkalmazásokat is. A rendelkezésre álló adományokat az alábbiakban részletezzük:

  • A Microsoft 365 Vállalati Prémium továbbra is ingyenes lesz 10 felhasználóig, és magában foglalja az e-maileket, a letölthető asztali alkalmazásokat (azaz a helyi telepítésű Office 365-öt), a felhőbeli fájlok tárolását és megosztását, a webes konferenciákat az IM, az audio és a HD videó segítségével, az egyszerű eszközkezelést és fejlett biztonsági szolgáltatásokat.
  • A Microsoft 365 Vállalati Alap licencek továbbra is ingyenesek lesznek, legfeljebb 300 felhasználó számára, beleértve az e-maileket, a felhőbeli fájlok tárolását és megosztását, az internetes konferenciákat az IM, audio és HD videóval, valamint egyéb szolgáltatásokat.
  • Power Apps Per App csomag kódmentes és alacsony kódolású munkamenetek létrehozására, amelyek ingyenesen elérhetőek lesznek legfeljebb 10 felhasználóig.
  • A szervezetek évente akár 3500 dollárnyi kreditet használhatnak fel az Azure-szolgáltatásokban, közvetlenül a Microsofttól.

*Megjegyzés: A Microsoft az adományozási ajánlatokat a továbbiakban kedvezményes ajánlatoknak nevezi. A jogosultsági feltételek és a korlátozások itt találhatók.

Miben segíthet a CivilTech?

  • A várható változásokról szóló webináriumunk felvételét meghallgathatja, ha további kérdései vannak, kollégánkhoz segítségért fordulhat, hogy megtalálják a megfelelő megoldást.
 
  • Itt az ideje, hogy gondolkodjon hibrid megoldásokon. Ha további helyi telepítésű licencekre van szüksége, és a módosítások előtt leadja rendelését, fontolja meg adományfelhő-ajánlat hozzáadását is annak biztosítása érdekében, hogy csapata megkezdhesse a dokumentumok mentését a felhőbe, és ismerkedjen meg a Teams használatával. Több száz egyéb termékkínálatunk és megoldásunk is rendelkezésre áll annak biztosítására, hogy szervezete digitálisan rugalmas legyen. A következő információforrások segíthetnek megérteni, hogy mi áll rendelkezésre, és hogyan segíthetünk.
  • Fejlessze csapatának képességeit. A TechSoup Microsoft Digital Skills Center, amely a TechSoup Courses kínálatunk része, már világszerte több mint 40 ezer nonprofit szakembert támogatott képzéssel és készségekkel, amelyek segítenek új megoldások elfogadásában és a meglévő megoldások értékének maximalizálásában. Most december 31-ig 50% kedvezménnyel érhetőek el a legnépszerűbb kurzusok: Excel, Teams, Office 365 - használja ki, kérje a kedvezménykupont itt!

További fontos információkat találhatnak a programváltozást érintő Gyakran Ismételt Kérdések között.

Háttér: Felhívjuk figyelmét a Microsoft Tech for Social Impact csoport nemrég közzétett blogbejegyzésére, amely felvázolja a változásokat a nonprofit szervezeteknek szóló ajánlatban és ráirányítja a figyelmet a Microsoft Felhő stratégiájára. A 2022. április 4-re tervezett változtatásokat a Microsoft azon célkitűzése indukálja, hogy jobban összehangolják filantrópiai ajánlataikat az átfogó lehetőségekkel és biztonsággal, amelyet a Microsoft Felhő biztosíthat nonprofit szervezeteknek. A TechSoup és a Microsoft közötti partnerség lehetővé tette világszerte több mint 394 ezer szervezet számára, hogy világszínvonalú technológiai megoldásokhoz férjenek hozzá helyben és a felhőben egyaránt, hogy jobban tudják teljesíteni küldetéseiket. Továbbra is elsőbbséget élvez a nonprofit szervezetek igényeinek támogatása, hogy elérjék és használják a szükséges eszközöket.