Időpont: 2023. Szeptember 29-30
Helyszín:Bátor Tábor, 3000 Hatvan, Delelő út Hrsz. 220/1
Szervező: Élményakadémia KHE

LINK: https://forraskonferencia.hu/A Forrás Konferencia egy rendhagyó, kétnyelvű – magyar és angol – esemény, amely pezsgő színteret kínál különböző területek. mint például az élménypedagógia, a tapasztalati tanulás, a neveléstudomány és a szociális munka szakértőinek.

Laza légkörével és szabadtéri elemeivel – többek között magas kötélpályás tevékenységekkel – a konferencia inspiráló környezetet teremt a különböző workshopokhoz és kerekasztal-beszélgetésekhez.

Emellett lehetőséget ad gyakorlatorientált műhelymunkákban és vezetett reflexiós csoportokban való részvételre is, amelyek segítik az elsajátított ismeretek feldolgozását és a saját kérdések megválaszolását.

Milyen előadókra lehet számítani? 

A Forrás Konferencián olyan elismert és tapasztalt előadókra számíthatunk, akik az élménypedagógia elkötelezett művelői. Világhírű szakértők és inspiráló trénerek lesznek jelen, akik megosztják saját tapasztalataikat és legjobb gyakorlataikat az élményekre épülő tanulás témájában. A műhelymunkák és interaktív események széles skáláját kínálják. Ezek célja, hogy minél többet átadjanak az élménypedagógia módszertanáról, emellett gyakorlati eszközöket, stratégiákat nyújtsanak a pedagógusoknak és szociális szakembereknek a fiatalokkal való munkához.

KIKNEK AJÁNLJUK?

  • Gyermekvédelemben dolgozóknak
  • Pedagógusoknak
  • Szociális munkásoknak
  • Segítő szakmában dolgozóknak
  • Trénereknek
  • Ifjúsági munkásoknak
  • Fiataloknak
  • Fiatal közösségeknek

A workshopok listája még nem teljes, de ezekel a témákkal és előadókkal biztosan találkozhat az, aki ellátogat a konferenciára:

Miért érdemes elmenni a Forrás konferenciára? 

A Forrás Konferencia kihagyhatatlan élmény minden pedagógus, ifjúsági munkás és élménypedagógia iránt érdeklődő számára. Az esemény lehetőséget nyújt arra, hogy betekintést nyerjünk az élményekre épített tanulás világába és új módszerek ismerjünk meg. A konferencia résztvevői számos workshopon és interaktív eseményen vehetnek részt, amelyek egyszerre inspirálóak és gyakorlatorientáltak. A Forrás Konferencia lehetőséget ad a tapasztalatmegosztásra, a hálózatépítésre és a tudáscserére, valamint új szakmai kapcsolatok építésére.

Miben más ez a konferencia, mint a többi?

A Forrás Konferencia különlegessége abban rejlik, hogy a résztvevők aktív szerepet játszanak a tanulási folyamatban, részt vesznek a műhelymunkákban, a csoportfeladatokban és az interaktív eseményeken. Ez lehetőséget ad arra, hogy a mélyebb megértést szerezzenek a témákról és fejlesszék saját kreativitásukat és gondolkodásukat.

Emellett a Forrás Konferencia kifejezetten nagy figyelmet fordít a fiatalok bevonására. Az esemény nyitott az oktatási intézmények hallgatói számára, akik részt vehetnek a műhelymunkákon és az interaktív eseményeken. Ez lehetőséget ad a fiataloknak, hogy megtapasztalják az élménypedagógia erejét és inspiráló példákat lássanak.

A konferencia ráadásul gyerekbarát. A szervezők gondoskodnak arról, hogy a gyerekeknek saját programjaik legyenek, amelyek megfelelően ötvözi a tanulást és a játékot. Ez lehetővé teszi a szülőknek, hogy részt vegyenek a konferencia eseményein, miközben tudják, hogy gyermekeik biztonságban vannak és értékes tevékenységekben vesznek részt.

Hol lesz a rendezvény?

A Forrás Konferencia helyszíne a Bátor Tábor lesz, egy gyönyörű és inspiráló környezetben, a természet lágy ölelésében. A tábor ideális helyszínt biztosít a konferencia számára, hiszen a résztvevők a élvezhetik a természet közelségét, ami az élménypedagógia egyik alapelve is. A Bátor Tábor kiváló infrastruktúrával rendelkezik, kényelmes szállásokkal és sokféle tevékenységgel, amelyek fokozzák az élményt és hozzájárulnak a konferencia sikeréhez.

Mit érdemes még tudni?

A programban összesen 32 workshop található, amelyek különböző témákat ölelnek fel, mint például tapasztalati tanulás,  az outdoor élménypedagógia, a pszichológia, a közösség és társadalom, a mozgás és művészeti nevelés, valamint a nemzetközi kitekintés az ifjúsági munkában. Az érdeklődők emellett kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt és kipróbálhatják magukat az élménypedagógiai eszköztár legizgalmasabb magaskötél elemein.

A konferencián a résztvevőket a guide program is támogatja, ahol kis csoportokban a személyes fejlődésük kerül a középpontba. A guide program segít abban, hogy a konferencia a lehető leghasznosabb és legérdekesebb legyen számukra.

A Forrás Konferencia egy olyan esemény, amely inspirációt nyújt, illetve lehetőséget teremt a szakmai fejlődésre és a kapcsolatépítésre.

Itt találkozhatsz a legújabb és legjobb gyakorlatokkal az ifjúsági munka területén. Emellett olyan emberekkel ismerkedhetsz meg, akik osztják a szenvedélyedet és elkötelezettek a fiatalok támogatása iránt. Ne hagyd ki ezt az izgalmas és inspiráló eseményt, légy részese a Forrás Konferenciának!