Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Mi az a hagyatéki adományozás? Hogyan kezdhetünk bele a forrásteremtés e formájába kis szervezetként? Hogyan illeszkedik a hagyatéki adományozás a már meglévő forrásteremtési stratégiánkba?

A legacy giving, vagyis “hagyatéki adományozás” vagy “tervezett adományozás” egy magánszemély által végrendelet vagy más hivatalos rendelkezés útján tett adományozás.
A hagyatéki adományozás számos formát ölthet, például az ismétlődő adományokat, amelyek az adományozó életében kezdődnek és halála után is folytatódnak. A hagyatéki adományoknak nem csak a formája, de tárgya is változatos lehet: pénzbeli adomány mellett, ezek lehetnek ingatlan vagy ingóságok is.
A képzés során ezt – a Magyarországon alig ismert és keveset tárgyalt – forrásteremtési formát mutatjuk be az alapoktól az első praktikus lépéseikig, hogy segítsünk új lehetőségeket nyitni szervezeted forrásteremtési munkájában.

Kinek ajánljuk a képzést?
Civil szervezetek forrásteremtésért felelős vezetőinek, munkatársainak. Elsősorban olyanoknak, akik részt vesznek a forrásteremtési stratégia kidolgozásában, a forrásteremtési munka koordinálásában.

A képzés nyelve angol. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A helyek limitáltak, és azok a jelentkezők élveznek előnyt, akik vettek már részt korábban forrásteremtés vagy stratégiai képzésünkön. A technikai információkat a regisztráció megerősítését követően küldjük ki.

A képzés két 2,5 órás alkalomból áll:
1. képzési nap: november 30. – 16:00-18:30
2.képzési nap: december 7. – 16:00-18:30

Tréner: Richard Radcliffe
Radcliffe Consulting

 

Forrás és regisztráció: mozaikhub.hu