Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

 

2022. november 29-én, kedden harmadik alkalommal rendezzük meg a Helyben hogyan? fiatalok a településeken című konferenciát a Budapesti Európai Ifjúsági Központban. A rendezvény célja ezúttal is az, hogy az ifjúsági szakmai érintettjei (ifjúsági szakemberek, ifjúsági referensek, ifjúsági ügyekért felelős döntéshozók, szakértők, fiatalok csoportjai, közösségei) számára biztosítsuk a találkozási lehetőséget, egyúttal pedig teret adjunk az aktuális kérdések megvitatásának. 

A konferencia délelőtti programja keretében arra hívjuk a résztvevőket, hogy a jelenlegi kihívásokat (világjárvány-, háború-, energiaválság ifjúsági munkára gyakorolt hatásait) feldolgozzuk és közösen megoldási, előrelépési javaslatokat fogalmazzunk meg, elsősorban helyi szintekre vonatkozóan. A délutáni program során olyan szervezeteket, közösségeket és az általuk megvalósított projekteket kívánjuk bemutatni börze jelleggel, amely a jelenlévők számra ötleteket, tippeket, jó gyakorlatokat tudnak biztosítani. A börze fókuszában olyan gyakorlatok, módszerek, projektek állnak, amelyek egyfajta megoldást kívánnak biztosítani a jelenlegi kihívásokra és/vagy biztosítják a fiatalok bevonását, döntéshozatalban való részvételi lehetőségét. (A fiatalok részvétele, döntéshozatalba való bevonásának jó gyakorlatait, továbbá a fiatalok által kezdeményezett és megvalósított projekteket kívánunk elsősorban bemutatni.)

A 2022. november 29-én 14.20 – 16.30 között megvalósuló programelemre lehetőség van jelentkezni kiállítóként. 

A börze során minden szervezet részére biztosítunk egy asztalt székekkel, továbbá igény szerint paravánt és áramvételi lehetőséget. 

A fentiek mellett a bemutatkozó szervezetek, projektek népszerűsítéséhez is szeretnénk hozzájárulni, olyan módon, hogy a konferencia hivatalos programjában és kapcsolódó felületein (honlap, közösségi média, LineUpr, stb.) feltüntetjük a szervezet rövid bemutatkozását, logóját, elérhetőségeit. 

Kiállítóként történő jelentkezésre 2022. november 11-ig van lehetőség. A jelentkezések megküldését e-mailben kérjük a helybenhogyan@gyiot.hu e-mail címre. Kérjük, hogy a levél tárgyában a Kiállítói jelentkezés tárgyat tüntessék fel. 

A jelentkezésben kérjük röviden megadni: 

 • A szervezetet, valamint azt a tevékenységet, projektet, amit a konferencián be kívánnak mutatni,
 • Kapcsolattartó személy nevét és elérhetőségeit,
 • A tervezett tevékenységeket, aktivitásokat, amelyeket a standjukhoz terveznek,
 • A szervezet vagy projekt Logóját (amennyiben lehetséges áttetsző háttérrel, png formátumban),
 • Nyilvános változatú rövid bemutatkozó szöveg, maximum 2000 karakter terjedelemben,
 • Lehetőség szerint néhány fotó a tevékenységekről,
 • Honlap elérhetőség (ha van),
 • Social media felületek linkjei (ha van),
 • E-mail elérhetőség (opcionális),
 • Központi telefonos elérhetőség (opcionális),
 • Linkek, amik kötődnek ahhoz a tevékenységhez vagy projekthez, amivel érkezni fogtok a konferenciára.

A jelentkezési határidőt követően, várhatóan 2022. november 15-ig írásban visszajelzünk a kiválasztás eredményéről, egyúttal a kiválasztott szervezetekkel felvesszük a kapcsolatot a további egyeztetések céljából. 

A konferenciával kapcsolatosan a helybenhogyan@gyiot.hu e-mail címen vagy a 70/231-1002-es mobilszámon kérhető további tájékoztatás. 

 •