Hogyan idézhet elő a kutatás valós társadalmi változást? Miként válhatnak kutatóvá olyan emberek, akik sosem jártak egyetemre? Hogyan működik a közösségi alapú kutatás?

Ezen az online képzésen a résztvevők megismerkedhetnek a részvételi akciókutatás (RAK) elméleti és gyakorlati alapjaival, és valós példákat láthatnak arra, hogy ez a módszer hogyan használható társadalmi problémák megoldására, és miként járulhat hozzá ahhoz, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok tagjai felismerjék az őket érintő rendszerszintű elnyomás okait, és képesek legyenek kiállni magukért. A képzés során a résztvevők támpontokat kapnak saját kutatási tervük kidolgozásához is.

Mikor? Március 4-5. (hétvége) 9-13 óra
Hol? Online Zoom találkozókon tartjuk a képzést, amihez szüksége lesz a résztvevőknek kamerával és mikrofonnal ellátott telefonra vagy számítógépre.

Tudj meg többet a módszerről ezen a linken!

Miért vegyél részt?

  • Gyakorlatban tapasztalt képzők
  • Interaktív, változatos módszerek
  • Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport

„Nagyon sok tanulságot hozott nekem a képzés: az átadott tudás, maguk a módszerek és a meghívott vendégek is nagyon inspirálóak voltak. Visszaállította a kutatásba vetett hitem!” – egy korábbi résztvevő

Kiket várunk? Olyan önkénteseket, aktivistákat, civil szervezeti dolgozókat, kutatókat, valamint kutatás iránt érdeklődő embereket, akik a kutatást társadalmi változás eléréséhez szeretnék használni.

A képzést tartják:

  • Molnár Zóra, szociálpszichológus és közösségszervező, a Közélet Iskolája részvételi akciókutatás koordinátora. Aktivista tapasztalatai az Önállóan lakni-közösségben élni csoporthoz kötődnek.
  • Somogyi-Rosenfeld Annajuli, szociológus hallgató és aktivista-kutató. A részvételi akciókutatás módszertant a Közélet Iskolája Küzdelmeink története és jövője részvételi akciókutatásában ismerte meg.

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 15.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek.

Kapcsolat és további képzések: www.kozeletiskolaja.hu, oktatas@kozeletiskolaja.hu, 0630 8717762

Ha szeretnél részt venni, jelentkezz a jelentkezési lapon 2023. február 19-ig!

Forrás: kozeletiskolaja.hu