Kedves Civilek!

2010 júniusában egyesületünk, a KURFLI Közhasznú Kulturális Egyesület, életre hívott egy társadalmi kezdeményezést, a Civilek Éjszakáját. Az volt vele a célunk, hogy a civil szervezetek munkáját, tevékenységét megismertessük az emberekkel, akik a tapasztalat szerint, a legtöbb esetben keveset tudnak rólunk, a formáról, amiben működünk. Pedig legtöbbünk azért szerveződött civil keretekbe, hogy segíthessünk valamilyen társadalmi hiányosság pótlásában az embereknek, magunknak, szűkebb vagy tágabb közösségünknek. Fontosnak tartottuk létrehozni egy olyan eseményt, aminek keretében az aktív civil szervezetek közvetlen módon találkozhatnak a célcsoportjaikkal és minden érdeklődő emberrel. Mivel mostanában divatos egy-egy kezdeményezésnek, csoportnak, ügynek éjszakákat szentelni, úgy gondoltuk, nekünk is érdekes lehet ebben a formában megmutatkozni az év egy napján. A Civilek Éjszakája a vártnál nagyobb sikert és eredményt hozott eddig. 2010-ben, 72 budapesti és vidéki szervezet 51 helyszínen mutatkozott meg a nagyközönségnek 2011-ben pedig 100 szervezet 50 helyszínen tette ugyanezt. A látogatók végre nem pusztán egy kiosztott prospektusból, hanem gyakorlatban, interaktív és szórakoztató módon, sok beszélgetésen keresztül láthatott bele egy-egy szervezet munkájába, céljaiba, tevékenységébe. Az eseményre felfigyelt a sajtó is, és jó pár szervezet részt vett az eseményt követő nyári találkozókon is.

Idén újra megrendezzük a Civilek Éjszakáját!

Reméljük, hogy akárcsak az előző években, idén is csatlakoztok. Az üzenetünk ugyanaz, mint az elmúlt két évben volt: Megmutatni magunkat az embereknek, hallatni a hangunkat, és elindítani egy olyan civil összefogást, amihez mind több szervezet csatlakozik, akik hisznek abban, hogy együtt, közösen sokkal könnyebb és hatékonyabb munkát végezhetünk. Kiváló fórum ez arra, hogy elkezdjünk közösen gondolkozni, feltérképezzük, hogy miben nyújthatunk, miben várhatunk segítséget egymásnak, egymástól, és megmutassuk az utca emberének, hogy miért alakultunk, miben számíthatnak ránk. Nem látjuk mi sem teljesen rózsaszínben a világot, tudjuk, hogy ez nem megy egyik napról a másikra, de bízunk abban, hogy kitartással és türelemmel eljutunk a célig.

Arra kérünk, bíztatunk titeket, hogy legyetek ti is újra CIVIL PONTOK ezen az éjszakán. Kapcsolódjatok be, reprezentáljátok saját magatokat, szervezzetek programot helységetekben vagy a szabadban, bárhol. Bármit. A kikötés idén is pusztán annyi, hogy olyan programot alkossatok, ami túlmutat a szokásos katalógus-, kiadvány-, szórólaposztáson, és élményeket, interaktivitást nyújt. Tehát színes-szagos. Illetőleg idén is kikötés, hogy csak olyan rendezvénnyel lehet csatlakozni, amely politikailag teljesen független, és semmilyen tekintetben nem sérti más emberek érdekeit, alapvető emberi jogait, tehát nem közvetítenek erőszakot és diszkriminatív vagy szélsőséges nézeteket.

Ebben az évben közvetlenül csak azokhoz a szervezetekhez küldünk levelet, akikkel az előző években kapcsolatba kerültünk, csatlakoztak az eseményhez, vagy érdeklődtek róla, ezért a segítségeteket kérjük, hogy sok helyre, érdeklődőkhöz eljuthasson az esemény híre, terjesszétek ezt a felhívást minél több szervezet felé.

Ha szívesen csatlakoznátok az idei Civilek Éjszakájához is, vegyétek fel velünk a kapcsolatot, küldjétek el a mellékelt jelentkezési lapot (!!!!) a civilekejszakaja@gmail.com e-mail címre 2012. július 15-ig. A jelentkezési lap a részvételi szándékot jelzi, tehát konkrét programot még nem kell küldeni, viszont a regisztrációhoz elengedhetetlen. Kérjük, hogy minden adatot töltsetek ki, különös tekintettel az elérhetőségeitekre. A részvétel természetesen idén is ingyenes.

Bővebb információt találtok a www.civilekejszakaja.hu weboldalon (folyamatosan frissül), vagy érdeklődhettek telefonon: Papp Helga +3670/555-7625, Váradi Zita +3630/690-9767, Szalga Boglárka +3670/614-8107

Reméljük, hogy mielőbb hallunk rólatok!

Üdvözlettel

Szervezők