Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Nők aktivizálása a társadalomban - Műhelymunkák

Jelentkezési határidő: 2011. május 01.

Szeretne nőként önismereti kérdésekkel foglalkozni? Igyekszik saját életében összehangolni a különféle társadalmi színtereket úgy, mint a család, a munka, az önkéntesség és a közélet? A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Szövetség (KIFE) 2011 tavaszán e témakörök feldolgozására szervez műhelymunkákat, melyre Önt is szeretettel várjuk!

A „Nők a civil életben” elnevezésű program során lehetőségük nyílik személyre szabottan foglalkozni a fentebb említett kérdésekkel: hogyan erősítik egymást a társadalmi szerepek saját életükben, milyen módon fejlődik a személyiségük, milyen kompetenciákat szereznek e szerepek segítségével, és ezeket hogyan hasznosíthatják a társadalmi környezetük számára?
Fedezzék fel női identitásuk teljességét a program segítségével!

Műhelymunka I.- A családi élet és a munka összehangolása egy nő életében
Helyszín: Budapest
Ideje: 2011. május 13-15.
Vezeti: Tari Irén és Vitályos Ida, Keresztény Női Felnőttképzési Egyesület (KNFE) képzői

Manapság a családi és a munkahelyi szerepek összehangolása a nők életében sok kérdést vet fel. Hogyan élik ezt meg a nők? Mérlegelniük kell kívánságaikat és igényeiket, a külső elvárásokat, a versenyfutást az idővel. Hogyan segít vagy akadályoz a kommunikáció? Van-e jó válasz ezekre a konfliktusokra? A műhelymunka e téma körül forog, mivel ezek olyan kérdések, melyek egyszer óhatatlanul előkerülnek minden nő életében.

Műhelymunka II.- Nők önkéntes szolgálata a helyi közösségekben
Helyszín: Budapest
Ideje: 2011. június 17-19.
Vezeti: Tari Irén és Vitályos Ida, Keresztény Női Felnőttképzési Egyesület (KNFE) képzői

„Mennyi önkéntes tevékenység vállalható és lehetséges egy nő számára? Mit tanulhatnak a nők egymástól?” A résztvevők a műhelymunka keretében komplex módon foglalkoznak saját identitásukkal, motivációikkal és elköteleződésükkel, a rendelkezésükre álló idejükkel és teherbíró-képességeik határaival. A műhelymunka a civil társadalom iránti jövőbeli elköteleződésben és a keretfeltételek kifejlesztésében segít irányt mutatni.

Műhelymunka III.- Milyen hatással lehet egy nő a társadalomra?
Helyszín: Budapest
Ideje: 2011. július 8-10.
Vezeti: Tari Irén és Vitályos Ida, Keresztény Női Felnőttképzési Egyesület (KNFE) képzői

A hétköznapi cselekvés, a mindennapi politikai értelemben vett jelenlét feldolgozásával előtérbe kerülnek a hatni akarás és hatni tudás kérdései. Hogyan lehet nőként hatni a környezetre, milyen döntési helyzetek elé kerülhetünk, és hogyan éljünk a felelősségünkkel? A műhelymunka e kérdések megválaszolásában segít a résztvevők számára.

A műhelymunkák pénteken 17 órától vasárnap 13 óráig tartanak és egymástól függetlenül is elvégezhetők!

Részvételi díj: 1.000 Ft/alkalom, amely magában foglalja a műhelymunkán való részvétel költségét, a szállást /alkalmanként 2 éjszaka/ és az ellátást /alkalmanként 2 ebéd, 2 vacsora/.


További információ a műhelymunkáról: http://www.nokacivileletben.hu/images/stories/pdf/szorolap_muhelymunka_2011_%20tavasz.pdf

Jelentkezési lapok letölthetők a következő címről:
http://www.nokacivileletben.hu/images/stories/pdf/2011jellap_nace_muhelymunka1.pdf


Jelentkezési határidő: 2011. május 2.


Kapcsolattartó: Kiszely Nikoletta (info@kife.hu, 30/4474433)


A projekt honlapja: www.nokacivileletben.hu
 


Címkék
egyesületek hírei, nonprofit gazdasági társaság