Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

2011. január 27. 11:22

Hatmillió forint értékben 125 gáztűzhelyet vásárolt a Magyar Vöröskereszt hatmillió forint értékben. A konyhai felszerelést már el is juttatták Devecserbe, azok kiosztását ma délután kezdik el.

Dobos Ágnes, a segélyszervezet Veszprém megyei szervezetének igazgatója közölte: októberben vették át a devecseri önkormányzattól az adományok kezelését, azóta az iszapkatasztrófában érintett Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely 370 családjával folyamatosan tartják a kapcsolatot.
gáz

A jelenleg albérletben élő családok a segélyszervezettől kérték a katasztrófában megsemmisült tartós fogyasztási cikkeik pótlását: eddig több mint 200 hűtőt, 200 automata mosógépet és legalább ugyanennyi porszívót, kávéfőzőt és mikrohullámú sütőt osztottak ki. Emellett több tonnányi használt ruhát kaptak, amelyek kiosztását, közel 300 családnak, november óta folyamatosan végzik, februártól pedig a város teljes lakosságának - mintegy 1700 családnak - is megnyitják a ruhaelosztó helyet.

"Mivel még élelmiszerből és tisztítószerből is nagy mennyiséggel rendelkezünk, februárban minden devecseri család kap egy csomagot ezekből is" - tette hozzá az igazgató.

A segélyszervezet Devecserben október óta hat raktárt és három elosztó helyet üzemeltetett, ezekből mostanra egy élelmiszer- és két ruharaktár maradt a három elosztóhely mellé. Veszprémben még két raktárt nyitottak az élelmiszereknek. A Magyar Vöröskereszt adományszámlájára eddig közel 400 millió forint érkezett, ebből a 1749-es segélyvonalra 206 millió forint folyt be - közölte Csali Annamária kommunikációs vezető.

 

forrás: Híradó online