Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Kétszázötvenmillió forint vissza nem térítendő költségvetési támogatásban részesíti a kabinet a budapesti Mathias Corvinus Collegiumot (MCC) irányító Tihanyi Alapítványt, segítve ezzel a szervezet munkáját és tartozásainak rendezését.

Az Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte kormányhatározat szerint - amely a Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg - a kabinet egyetért a Mathias Corvinus Collegium céljaival, és azzal, hogy az intézményt üzemeltető Tihanyi Alapítvány 250 millió forint egyedi, vissza nem térítendő, központi költségvetési támogatásban részesüljön az idei tartalék terhére.

A döntés értelmében a Mathias Corvinus Collegium felhalmozott tartozásállományának kiegyenlítésére, valamint munkájának elősegítésére biztosított támogatás rendelkezésre bocsátásának és felhasználásának feltételeiről a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János július 31-ig köt támogatási szerződést a Tihanyi Alapítvánnyal.

Az 1996-ban alapított, az ország egyik vezető elitképző intézményeként számon tartott MCC honlapján az olvasható: céljuk, hogy Magyarországon is a középiskolai és egyetemi oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő képzési formát valósítsanak meg.

forrás: hirado.hu