Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A szimpátiaszavazás eredményeképpen kialakult tanácsi és kollégiumi listákon szereplő jelöltekre szavazhatnak az elektorok a 2016. március 7-én tartandó választásokon.

Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 72. § (2) bekezdése értelmében azon jelöltek indulhatnak, akik a szimpátiaszavazáson jelen lévő elektorok tíz százalékának támogatását elnyerték.

A szimpátiaszavazás eredményeit tartalmazó jegyzőkönyvek, tehát azon tanácsi és kollégiumi tagjelöltek listái, akik szavazatot kaptak a március 2-án tartott szavazáson, elektori gyűlésekre bontva az alábbi linkekre kattintva letölthetőek:

NEA Tanács
NEA Közösségi környezet kollégium
NEA Mobilitás és alkalmazkodás kollégium
NEA Nemzeti összetartozás kollégium
NEA Társadalmi felelősségvállalás kollégium
NEA Új nemzedékek jövőjéért kollégium

Minden jegyzőkönyv két listát tartalmaz az első listán valamennyi szavazatot kapott tagjelölt és a kapott szavazatainak száma szerepel, a második listában azon tagjelöltek neve szerepel, akikre a március 7-i forduló során lehet szavazni az elektoroknak.

A NEAr. 23. § (5) bekezdése értelmében a szavazás eredményét az elektori gyűlést követő öt napon belül nyilvánosságra kell hozni a Civil Információs Portál felületén, amelynek a szavazás lezárását követő egy napon belül eleget tettünk.

A jegyzőkönyveket az Ügyrendben szabályozottak szerint Fülöp Attila nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár hitelesítette.

forrás: civil.info.hu