A SozialMarie 2019 Díj nyertesei

2019. május 02.

15 egyedülálló társadalmi innovációt díjaztak, melyek mindegyike újszerű megközelítésekkel reagál a jelen társadalmi problémáira

A SozialMarie Díj 2019 Díj nyertesei

A SozialMarie-t május 1-én Bécsben, az ORF Kulturhaus-ban újra odaítélték 15 kiemelkedő projektnek. A 15 egyedülálló társadalmi innovációt, melyek mindegyike újszerű megközelítésekkel reagál a jelen társadalmi problémáira, itt ismerheti meg.

A generációk között átörökített szegénység egy egész életre kiható hátrányt jelent az érintettek számára. A 15.000 eurós fődíjat idén a The Omama Project kapta, mely ezt a hátrányt kívánja csökkenteni. Szlovákiában roma nők sajátíthatják el a korai fejlesztés különböző módszereit, hogy Omamakként segíthessék a hátrányos településeken élő édesanyákat kisgyermekeik motoros és kognitív képességeinek fejlesztésében. A második díjnak (10.000 €) a Cooperative for the Common Good örülhet. A projekt célja, melyet a közjóért küzdő emberek és szervezetek működtetnek, az alternatív gazdaság részeként a pénzügyi rendszer megváltoztatása.  A harmadik díjat (5000 €) a hazai Házkezelőség a lakhatási válságból kivezető úton nyerte el. A Lakásügynökség megfizethető bérlakásokat közvetít a hajléktalanságból kitörő háztartásoknak. A magánlakások és mobil házak bérbeadása új lehetőségeket biztosít a korábbi hajléktalanok számára az új életkezdéshez. Szívből gratulálunk a nyerteseknek!

forrás: sozialmarie.org

A további tizenkét 2000 eurós nyertes projekt között találunk még magyarországi nyertest, gratulálunk nekik is!

Fenntartható fejlődéssel és energiahatékonysággal kapcsolatos oktatás, interaktív és digitális eszközök segítségével - 2000 eurós Díj

Uccu Budapest Roma Városi Séták - 2000 eurós Díj

Yelon - 2000 eurós Díj

15 év SozialMarie

15 év telt el az első SozialMarie Díj átadása óta. Hogy mit jelent számunkra a társadalmi innováció, megtudhatja a 15 év SozialMarie jubileumi filmünkből a YouTube-on.

A Díjátadó képekben

A Díjátadó képeit a Galériánkban és a Facebook oldalunkon találja, ahol az aktuális sajtómegjelenéseinket és további információt a nyertes projektekről is közzé teszünk. Örülünk a FaceBook és YouTube Like-oknak is!

Fővédnökség

Idén az aktív fővédnökséget Magyarországon Czafrangó János veszi át.  A társadalmi vállalkozások szakértője az Uccu Budapest Roma Városi Séták nyertes projektet választotta és támogatja a következő évben fővédnökként. 

Külön örülünk, hogy az idén a szlovákiai fővédnök magyar projektet választott. Sandra Pazman Tordová, a szlovák Nota Bene hajléktalan újság alapítója és főszerkesztője, a Házkezelőség a lakhatási válságból kivezető úton projektet támogatja majd!

Tudjon meg többet a nyertes és jelölt projektekről, valamint olvassa el a zsűri méltató szavait is a  SozialMarie Brossúrában.

Szívből gratulálunk a SozialMarie 2019 nyerteseinek!

 


Címkék
innováció, társadalmi vállalkozás, szociális, környezet