NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TÁRSADALMI
VÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA
Csatlakozzon a GRESODI Mozgalomhoz:

Tegyünk együtt egy zöldebb, digitális jövőért!
Társadalmi innovátornak tartja magát, aki egy fenntarthatóbb jövőről és egy befogadóbb társadalomról álmodik és kész tenni azért, hogy maradandó változást idézzen elő a közvetlen környezetében? Van is már egy innovatív zöld és/vagy digitális ötlete, amely a vidéki közösségek bevonását és erősítését segíti, de eddig nem tudta még megvalósítani?

Ha igen, akkor a GRESODI projekt az Ön jelentkezését várja!

A pályázat célja: A GRESODI (GREen (zöld), SOcial (társadalmi) és DIgital (digitális)) projekt célja az olyan társadalmi vállalkozások ösztönzése, felkutatása és mentorálása különböző célterületeken Magyarországon, Ausztriában és Spanyolországban, amelyek zöld és digitális innovációval járulnak hozzá a vidéki gazdaság felélénkítéséhez, biztosítva a fenntartható növekedést és a társadalmi befogadást.
A projekt négy projektpartner (Hárfa Alapítvány, Ex Ante Kft., Social Business Hub Styria és FACTO) közreműködésével valósul meg.
A felhívás keretében 15 projektet (5 projekt/ország) választunk ki, amelyek a kiválasztást követően részt vesznek egy 12 hónapos inkubációs programban.

A támogatási csomag, amit az inkubációs program nyújt:
- Képzési program: Részvétel legalább 6 darab, a társadalmi vállalkozási témákat érintő tréningen,
- Egyéni coaching ülések: Részvétel legalább 3 coaching foglalkozáson, ahol szakmai tanácsokban és útmutatásban részesülhet.
- Digitális/zöld utalványok: A kiválasztott csapatok egy-egy 1000 eurós utalványt kapnak, amelyet projektjük megvalósítása során digitális vagy zöld szolgáltatás igénybevételére használhatnak fel.
- Nemzetközi tapasztalatcsere és együttműködési lehetőségek: Bővítse hálózatát, és ismerjen meg más társadalmi vállalkozásokat a partner régiókból: Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén), Spanyolország (Katalónia) és Ausztria (Stájerország).
- Nemzetközi videó pitch verseny és nyeremény utazás: A programba n résztvevő 15 csapat videóversenyen vesz részt, majd egy kiválaszott nyertes közülük részt vehet egy, a partnerrégiók egyikében megvalósuló tanulmányúton.

Kinek a jelentkezését várjuk?
- vállalkozó szellemű személyek, akik társadalmi vállalkozást terveznek indítani
- társadalmi vállalkozások
- kezdeményezések, amelyek a fenntartható és digitális innovációkra összpontosítanak a társadalmi vállalkozások területén.
A felhívás különösen várja mikro-vállalkozások, női vállalkozók, és kifejezetten vidéki területeken működő magánszemélyek és szervezetek jelentkezését.

Területi hatály: Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye), Ausztria (Stájerország), Spanyolország (Katalónia).

Várható támogatott projektek száma: 15 (5/ország)
A pályázati felhívás kiírása:
- Ausztria: 2024. február 1.
- Magyarország: 2024. március 5.
- Spanyolország: 2024. március 18.

A pályázás folyamata:
1. Szakasz - Társadalmi vállalkozási ötletgeneráló műhely (Impact Lab): egy 3 órás workshop keretein belül lehetőséget biztosítunk a jelentkezők számára ötleteik finomítására, amelyek középpontjában a fenntarthatóság, a zöld és a digitális innováció társadalmi üzleti modelljeibe való beágyazása áll. Ez az esemény együttműködési teret kínál a résztvevők számára a koncepciók kidolgozásához és továbbfejlesztéséhez, biztosítva, hogy azok megfeleljenek a társadalmi vállalkozás jelenlegi szükségleteinek és jövőbeli irányának.

2. Szakasz - Társadalmi innovációs műhely (Bootcamp): A háromnapos innovációs műhely során a résztvevők mélyrehatóan megérthetik és kidolgozhatják társadalmi vállalkozásuk üzleti modelljét. Az értékteremtés, az értékszállítás és a hatáspotenciál kidolgozása kulcsfontosságú a sikeres társadalmi vállalkozások számára. Az értékteremtés során a vállalkozásoknak meg kell határozniuk, hogy milyen egyedi értéket kínálnak a közösségüknek. Az értékszállítás során a vállalkozásoknak meg kell határozniuk, hogy hogyan juttatják el ezt az értéket a célközönségük számára. A hatáspotenciál pedig a vállalkozás társadalmi és környezeti hatásának potenciális mértékét jelenti.

3. Szakasz - Jelentkezés az inkubációs programba: Jelentkezzen a 12 hónapos inkubációs programunkra üzleti modellje benyújtásával, és tegye meg az első lépést a társadalmi vállalkozóvá válás felé. A programba való beválogatáshoz a pályázóknak olyan szociális üzleti modell tervet kell kidolgozniuk, amely bemutatja innovatív zöld és/vagy digitális szociális üzleti ötleteiket.

A pályázatok benyújtásának határideje:
- Ausztria: 2024. április 7.
- Magyarország: 2024. június 10.
- Spanyolország: 2024. június 21.

Az inkubációs programok várható indulása:
- Ausztria: 2024. május 1.
- Magyarország: 2024. augusztus 1.
- Spanyolország: 2024. szeptember 1.

Az inkubációs program időtartama: 12 hónap
Kapcsolatfelvétel:
További információkért vagy kérdés esetén kérjük lépjen velünk kapcsolatba!
Magyarországon:
- E-mail: iroda@harfaalapitvany.hu
- Telefon: +36 304985126
Ausztriában:
- E-mail: info@socialbusinesshub.at
- Telefon: +43 68181948751
Spanyolországban:
- E-mail: info@facto.cat
- Telefon: +34 931383333

A pályázati és kiválasztási folyamatot bemutató átfogó és részletes útmutató az alábbi weboldalról tölthető le:
gresodi.eu

A pályázás során és az inkubációs program alatt az angol nyelv ismerete nem szükséges. A programok Magyarországon, Ausztriában és Spanyolországban anyanyelven zajlanak, a nemzetközi programokon tolmács szolgáltatást biztosítunk.
https://harfaalapitvany.hu/nyilt-palyazati-felhivas-tarsadalmi-vallalkozasok-szamara/

A pályázatról további információt a pafi.hu oldalon talál