Hogyan lesz valaki egy civil szervezet vezetője? Egyenes volt az ide vezető út vagy kacskaringós? Milyen kihívásokkal és sikerekkel találkozott az elmúlt években, és mi motiválja leginkább a szervezeti misszió megvalósítása során? Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány igazgatója kérdezi hazai prominens civil szervezetek vezetőit.

Mit tesz az ember a közoktatás szűkös keretei között, aki mindig változtatni és jobbítani akar? Kilép onnan és a saját útját járja. Legalábbis Almássy Monika így tett, és két társával együtt megalapították a KórházSulit. Azóta is folyamatosan újabb és újabb ötletei vannak, de szerencsére olyan csapat van körülötte, akik segítenek a földön tartani és amennyire ez lehetséges, lelassítani. Almássy Monika ugyanis folyamatosan pörög, hogy mennyire, azt az alábbi beszélgetésben is hallhatjátok. Ahogy azt is, hogyan vezeti már hosszú évek óta ezzel a mentalitással a KórházSulit, vagy milyen példát igyekszik mutatni a kollégáinak.

Hallgasd meg itt >>

Ez a beszélgetés a NIOK 30 éves évfordulójának alkalmából készült, egy sorozat részeként, melyben különböző vezetői életutakat mutatunk be. Ha más civil vezetők élményeire is kíváncsi vagy kövesd a NIOK Spotify és Facebook oldalát, vagy iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mielőbb értesülj a következő beszélgetésről. 

A podcast a Hive Mind támogatásával jött létre. A Hive Mind közösség célja a médiatudatosság fejlesztése: segít, hogyan ismerd fel a félretájékoztatást, hogyan szólítsd meg kritikus ügyekben is pozitívan az embereket, és hogyan legyél biztonságban a digitális világban. A Hive Mind közösség további magyar nyelvű podcastjait ezen a csatornán, angol nyelvű podcastjait pedig a Hive Mind csatornáján hallgathatod meg.