Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Átadták az idei év Értékteremtő Közösségekért díjait

A Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható elismerésekről szóló 15/2015. (III. 11.) MvM rendelet 2020. január 7-től hatályos módosítása szerint Értékteremtő Közösségekért díj adományozható annak a magyarországi székhelyű vagy határon túli egyesületnek, alapítványnak, amelynek értékteremtő, értékmegőrző tevékenysége példaértékű, valamint annak a természetes személynek, aki a közösség vagy közösségek ilyen irányú tevékenységét elősegíti, támogatja, vagy munkájával hozzájárul a civil szervezetek magas színvonalú működéséhez. A díj évente egy szervezet és egy természetes személy részére adományozható. Mindkét díjazott emlékérmet, az adományozást igazoló oklevelet, valamint 1.500.000 Ft összegű pénzjutalmat kap.

A díj 2020. évi adományozására összesen 26 civil szervezetre és 21 természetes személyre vonatkozó érvényes jelölés érkezett. A beérkezett előterjesztéseket a miniszter által felkért szakmai bíráló bizottság befogadta, véleményezte és rangsorolta.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 2020-ban az Életjel Mentőkutyás Kutatóegységnek és Dr. Nagyné Varga Ilonának, a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Közalapítványa igazgatójának, a Szolnok Városi Tanács elnökének adományozta az Értékteremtő Közösségekért díjat.

A díjak ünnepélyes átadására 2020. február 14-én került sor.

 

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk és

további eredményes értékteremtő munkát kívánunk!

forrás: civil.info.hu