Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A szervezet közleménye szerint a csütörtökön megnyitott tanácskozáson Jamada Jicuhiro nemzetközi elnök elmondta, hogy az 1917-ben alapított mozgalom százéves ünnepségre készül, és ennek jegyében három év alatt százmillió emberen terveznek segíteni.

A migrációs válsággal kapcsolatban a nemzetközi elnök bejelentette, hogy kétszázezer dollárral támogatják a libanoni menekülttáborok működtetését, és továbbra is céljuk a menekülttáborokban élő gyerekek segítése.

Pénteken a nemzetközi igazgatók jelenlétében a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) Lions-kormányzói együttműködési megállapodást írnak alá.

A vendégek találkoznak magyarországi klubok tagjaival, és Budapesten ellátogatnak a vakok általános iskolájába is. A Liszt Ferenc Zeneakadémián megrendezendő gálakoncertre a magyarországi Lions-klubok képviselői mellett meghívást kaptak patronáltjaik, vakok és látássérültek is, hiszen a program része a Fehér bot napja rendezvénysorozatának. Az eseményen átadják a Wanatka Gabriella Lions-sajtódíjat is, amellyel a szervezet munkáját bemutató, illetve az általuk fontosnak tartott értékeket képviselő újságírókat ismerik el.

A közlemény szerint a Lions Klubok Nemzetközi Szövetsége a világ legnagyobb jószolgálati klubszervezete, amely világszerte 210 országban 1,4 millió önkéntest számlál, és évente 44 millió dollárt fordít a bajba jutottak támogatására.

A magyar szervezetnek, a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének mintegy ezer tagja van negyvenhat klubban. A klubok jószolgálati programjai Magyarországon is sokfélék, a látáskárosultak, a hátrányos helyzetű, fizikailag vagy mentálisan sérült emberek gondozásától, segítésétől a rákbeteg gyermekek családjának fenntartott szülőszállás működtetésén át az ifjúság felelős nevelését, oktatását célzó programokig terjednek.

forrás: inforadio.hu