Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Terre de hommes, a PILnet és partnereik az EU támogatásával elindították a „CLEAR-Rights: A jogi segítségnyújtás és az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés javítása a törvénnyel összeütközésbe kerülő gyermekek számára Európában” nevű projektet, mivel fontosnak tartjuk a  büntetőeljárás során az érintett gyermekek jogainak érvényesítését.
A projekt keretein belül egy európai szintű gyermekjogi együttműködést szeretnénk kidolgozni, amihez várjuk pro bono ügyvédek és civil szervezetek csatlakozását.

Részletek és csatlakozás a hálózathoz

Olvassa el a témában A gyermek terhelt részére nyújtott jogi segítség gyakorlata és hiányosságai Magyarországon című tanulmányt munkatársunk tollából:

Tovább a tanulmányhoz

Április 21-22-én Budapesten került megrendezésre az a regionális esemény, ahol a résztvevő országok tapasztalatcseréjére, az eddig elkészült anyagok bemutatására került sor. Tudjon meg többet a Terre des hommes beszámolójából!