Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

“Ezek a mai fiatalok”, hangzik el nap mint nap - de mi is a helyzet valójában? A NIOK podcastje arra kíváncsi, hogy a Z generáció fiatal felnőttei mennyire aktívak és érzékenyek társadalmilag. Két nagyon más, a fiatalokat mégis sikeresen bevonó szervezet képviselőivel beszégettünk: a Greenpeace Magyarország aktivisták és önkéntesek több generációját indította útjára, míg az Amigos a Gyerekekért Alapítvány még csak hét éve működik, de máris egy nagyon erős közösséget hozott létre egyetemista önkéntesei között.

Ha nincs Spotify-od, itt tudod meghallgatni.

Beszélgettünk a fiatalok eléréséről, bevonásáról, konkrét rendszerekről és tippekről, és arról is, hogyan lehet valóban jó hangulatú, megtartó önkéntes-közösséget létrehozni. Ha érdekel, mik a jól működő fiatal önkéntes- és aktivistacsapat titkai, vagy szeretnéd te is minél jobban elérni a 18-25 éves korosztályt, hallgasd meg a podcastünket!

A beszélgetést a NIOK Alapítvány munkatársai, Kovács Réka és Gerencsér Balázs vezették, vendégeink Bilej Kornélia, a Greenpeace Magyarország aktivista koordinátora és Sayej Petra az Amigos a Gyerekekért Alapítvány munkatársa voltak.

A podcast a Hive Mind támogatásával jött létre. A Hive Mind közösség célja a médiatudatosság fejlesztése: segít, hogyan ismerd fel a félretájékoztatást, hogyan szólítsd meg kritikus ügyekben is pozitívan az embereket, és hogyan legyél biztonságban a digitális világban. A Hive Mind közösség további magyar nyelvű podcastjait ezen a csatornán, angol nyelvű podcastjait pedig a Hive Mind csatornáján hallgathatod meg.