Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

2023. március 20-án, a boldogság nemzetközi napján indul a GYIÖT Foglalkozol ifjúsági munkával? című kommunikációs kampánya, amelynek célja, hogy bemutassa az ifjúsági szakma sokféleségét. A kampány révén az  ifjúsági munka láthatóságát és elismertségét erősítjük. 

A két hétig zajló kampányban fotókat, videókat és szöveges tartalmakat osztunk meg a GYIÖT és együttműködő partnereink kommunikációs csatornáin keresztül. Ifjúsági munkával foglalkozó szakemberekkel készült videóinterjúsorozatunknak köszönhetően a szakma képviselőit mutatjuk be, hiszen a szakma az ember, az ember a szakma. 

A kampánnyal egyidőben kezdjük a kérdőíves adatfelvételt, hazánk első olyan kutatási projektjében, amelynek fókuszában az ifjúsági munkával foglalkozó szakemberek kompetenciái, szakmai motivációja áll. 

A kutatás lebonyolításával célunk jobban megismerni és megérteni az ifjúsági munkával foglalkozó szakemberek körét: Milyen értékekre építik a szakmai tevékenységüket? Milyen kompetenciával rendelkeznek? Mit jelent számukra a hivatásuk? Önkéntesként vagy fizetésért dolgoznak? 

Az adatfelvételre szolgáló kérdőív a GYIÖT oldalán érhető el és tölthető ki 2023. április 2-ig. 

Az önkitöltős, online kérdőív azoknak a személyeknek szól, akik szakmai tevékenységeik során a 15-29 éves korosztállyal (is), de a formális oktatás intézményrendszerén kívül (is) dolgoznak, függetlenül attól, hogy tevékenységeiket fizetésért vagy önkéntesként végzik. 

A projekt és az azon belül megvalósuló tevékenységek az Erasmus+ program támogatásával valósulnak meg.

A Foglalkozol ifjúsági munkával? című kutatással kapcsolatos további információk:

Kutatás összefoglaló: https://gyiot.hu/projektek/ifjusagi-munka-merre-jarsz/

A kommunikációs kampány elsődlegesen az alábbi oldalakon követhető: 

GYIÖT Facebook: https://www.facebook.com/aGYIOT

GYIÖT Youtube: https://www.youtube.com/@gyiot7360

GYIÖT Instagram: https://www.instagram.com/agyiot/

GYIÖT Honlap: gyiot.hu