Hogyan profitálhat egy civil szervezet a sajtóval való kapcsolatából? Mit kell szem előtt tartania a civileknek, ha megjelennek az újságban vagy a tévében? Mennyire van hatása arra, ami a sajtóban róla megjelenik? Köteles-e egyáltalán és mikor megmutatni az újságíró az anyagot, mielőtt nyilvánosságra hozza azt? Sok hasonló kérdés merülhet még fel egy civil szervezetnél, mikor szerepelnek valamilyen médiumban vagy nagyobb nyilvánosságot szeretnének az ügyüknek. Ez egy hosszú tanulási folyamat, de szerencsére a fiatal szervezetek már tanulhatnak a tapasztaltabbaktól.

Legújabb podcast adásunkban Benkő Fruzsina az InDaHouse Hungary Egyesülettől, Szénási Szilvia az UCCU Alapítványtól jött el hozzánk és osztotta meg saját élményeit és az évek során szerzett tapasztalatait. A sajtó oldaláról Bíró Bori csatlakozott hozzánk a Klubrádiótól és adott hasznos tippeket a sajtómegjelenéshez. A beszélgetést pedig Gerencsér Balázs a NIOK Alapítvány igazgatója vezette.  

Ha neked is tanácsokra van szükséged sajtó ügyekben, vagy csak meghallgatnál egy jókedélyű, mégis informatív beszélgetést a témában itt megteheted:


A podcast a Hive Mind támogatásával jött létre. A Hive Mind közösség célja a médiatudatosság fejlesztése: segít, hogyan ismerd fel a félretájékoztatást, hogyan szólítsd meg kritikus ügyekben is pozitívan az embereket, és hogyan legyél biztonságban a digitális világban. A Hive Mind közösség további magyar nyelvű podcastjait ezen a csatornán, angol nyelvű podcastjait pedig a Hive Mind csatornáján hallgathatod meg.

Kapcsolódó linkek

Az UCCU Alapítvány weboldala

Az UCCU városi sétái

Az InDaHouse Hungary weboldala