Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Ingyenes történelmi tanulmányút egyetemistáknak Lengyelországba és Romániába

Olyan jelentkezőket keresnek, akiket érdekel a II. világháború, a történelem általában és az emberi jogok, valamint szívesen tennének a közösségükért. 

A sikeres magyar jelentkezők román és moldovai egyetemistákkal együtt lehetőséget kapnak arra, hogy román, lengyel és magyar helyszíneket bejárva egy tanulmányút keretében tudjanak meg többet a holokausztról, virtuális oktatásban vegyenek részt és az új ismeretek alapján megvalósítsák projektötletüket! 

A részvétel ingyenes és angol nyelven folyik.  A magyar egyetemisták részvételét az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége támogatja. Az Elie Wiesel tanulmányút kezdeményezője az American Councils for International Education - Romania, a magyar egyetemisták részvételét a budapesti székhelyű American Councils a Nemzetközi Oktatásért Alapítvány szervezi. A projekt a Centropa Alapítvány közreműködésével valósul meg.

Jelentkezni a személyes adatok megadásával és néhány rövid esszékérdés megválaszolásával az alábbi linken lehet: https://ais.americancouncils.org/eliewiesel

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 9-én éjfél

További részletek a projektről itt: https://americancouncils.ro/programe/elie-wiesel-study-tour/

Érdeklődni a hu@americancouncils.org e-mail címen vagy a +36 30 979 0314 telefonszámon lehet.