Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Fővárosi Önkormányzat társadalmi egyeztetésre bocsátja a Fővárosi Önkormányzat és a fővárosi civil szervezetek együttműködésről szóló 12/2021. (III. 4.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: civil rendelet) módosításának tervezett normaszövegét.

A fővárosi civil rendelet 2021. március 14. napján lépett hatályba. Az eltelt időszak tapasztalatai alapján egyrészt nevesíteni kívánják két területen – a sport és az ifjúsági ügyek – a főváros és a civil szervezetek között jelenleg is fennálló rendszeres kapcsolattartást, ezért két új munkacsoportot – „Fiatal Budapest” és „Aktív Budapest” – hoznak létre, beemelve ezzel őket a civil rendeletbe. 

Másrészt, a hatályba lépés óta eltelt időszak alapján nem koncepcionális, de a gyakorlati alkalmazást segítő módosításokat javasolnak a rendelet szövegében. A módosítások szövegszerű indoklása ITT olvasható. 

A rendeletmódosítással kapcsolatos írásbeli véleményeket 2022. október 3-ig várják a civiliroda@budapest.hu címre

A módosítás szóbeli véleményezésére is lesz lehetőség 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 12:30-kor. Az egyeztetést online tartják, a híváshoz az alábbi linkre kattintva lehet csatlakozni: 

Az értekezlethez való csatlakozás ITT

Az eseményről kép és hangfelvétel készül, melynek kezeléséről az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint gondoskodnak.  A tájékoztató ide kattintva érhető el.