Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

"Úgy érzem, bőven elérkezett az idő, amikor ez a helyzet nem tartható tovább, ráadásul nagyon közelít a paralimpiai bizottság rendkívüli közgyűlése, amikor biztosan le kell zárni ezeket a vitákat. Több sportszakemberrel, sportolóval beszélgettem az elmúlt időszakban, voltak, akik megkerestek, másokat én kerestem, úgy látom, hogy mindenkinek az az egyértelmű álláspontja, hogy ebből elég volt, ez nem vezet sehová, lehetetlenné teszi a parasportolók tisztességes felkészülését a világversenyekre, tizenöt hónap múlva paralimpia van Rióban. A paralimpiai bizottság elnökével, elnökségi tagjaival és parasportolókkal is beszéltem arról, hogy mi lehet a megoldás. Kialakult egy elképzelés a fejemben, szeretném részben ezt a parasportolók, részben a paralimpiai bizottság tagszövetségei elé terjeszteni, és arra kérni őket, hogy egy kompromisszumos megállapodással zárjuk ezt le. A paralimpiai bizottság közgyűlése fogadja el ezt a megállapodást, annak megfelelően járjon majd és legyen vége ennek a vitának" - hangsúlyozta a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének elnöke.

Arról, hogy mit tartalmaz a megállapodási javaslat, Szabó László úgy fogalmazott: "nem a sajtón keresztül szeretném megüzenni a részleteket, nyilvánvalóan egyaránt érinti a jelenleg folyó vita különböző elemeit és a tisztújítás kérdését is."

"Gömöri Zsolt és a paralimpiai bizottság elnöksége is világossá tette, hogy készen áll arra, hogy bizalmi szavazás történjen a közgyűlésen, az nem kérdés, hogy az elnök és az elnökség a közgyűlés döntésének kezébe teszi a mandátumának további sorsát, de több olyan elem van, amit tisztázni kell. Lemondott a bizottság felügyelő bizottsága, újat kell választani, vannak üres helyek a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökségében, a parasportolók világossá tették, hogy ők maguk is szeretnének szerepet vállalni a bizottság vezetésében" - emelte ki a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének elnöke.

Hanganyag: Sigmond Árpád
forrás, hanganyag: inforadio.hu