A vásárlók egyre rövidebb ideig hordják az újonnan vásárolt, jellemzően fast fashion ruhadarabjaikat, eközben a használt ruhák globális piaca 2027-re várhatóan megduplázódik. A látványos növekedés fő mozgatórugói a magas infláció és az abból fakadó árérzékenység, illetve a Z generáció fenntarthatóságra és egyedi, vintage/retró ruhadarabokra sokkal nyitottabb tagjai. Az elképesztően környezetszennyező fast fashion helyett egyre menőbbé válik a személyes vagy online turizás, és így a bolygónk megmentésében kulcsszerepet játszó felelős, körforgásos gondolkodás is.

A Jófogás különleges együttműködésben vesz részt a TAXITURI támogatói webshoppal, ahol nemcsak egyedi, vintage ruhák közül lehet válogatni, hanem minden egyes tranzakcióval a használtruha-boltot üzemeltető Adománytaxi szerteágazó, országos jótékonysági munkáját és önkénteseit is támogatni lehet.

Ahogy az egyszülős rászoruló családoknak szervezett adománygyűjtésünkkel vagy a hazai menhelyek megsegítését célzó kampányainkkal is tettük, folyamatosan keressük azokat a megoldásokat, amelyek a Jófogás alapműködésébe ágyazva segíthetnek egy-egy jó társadalmi ügyet. Az Adománytaxival közös stratégiai partnerségünk is ilyen. Sokmilliós felhasználói bázisunk és az erre fogékony érdeklődők figyelmét bannerkampánnyal, közösségimédia-aktivitásokkal, influencerekkel és blogbejegyzéssel is felhívjuk az új lehetőségre, aminek köszönhetően online piacterünk kínálata egyúttal páratlan ruhadarabokkal is bővül” – emelte ki Takács Borbála, a Jófogás marketingigazgatója.

Az együttműködés tökéletes összhangban van a Jófogás által népszerűsített fenntarthatóság és körkörösség fogalmaival, ahogy például a tavalyi Túlfogyasztás Világnapján az ország első illúziós installációja is bemutatta: amire nekünk már nincs szükségünk, az másnak még komoly értéket jelenthet.

A TAXITURI támogatói webshop Jófogásra is feltöltött kínálata áprilistól várja a retró divatra nyitott érdeklődőket, akik a ruhavásárlással tehát egy fontos ügy mellé is állhatnak. A megvásárolt ruhadarabok Budapesten (Adománytaxi Közösségi Tér: 1134 Kassák Lajos utca 79.) személyesen átvehetők, de a szintén Jófogás-partner FOXPOST segítségével természetesen országszerte is biztosított a kiszállítás.

Forrás: Lounge Communication