Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.
A második fővárosi közösségi költségvetés 49 továbbjutó ötletére lehet szavazni július 1-étől a program honlapján, az otlet.budapest.hu oldalon. Az első közösségi költségvetés nyertes ötleteiből szabadtéri kiállítás nyílik a Városháza parkban. A fővárosiak tavaly november elejétől idén január végéig adhattak be ötleteket a másodszor is 1 milliárd forintos kerettel elinduló közösségi költségvetésbe, ahova ezúttal 615 javaslat érkezett. Jogi, pénzügyi és formai szűrést és ötletösszevonásokat követően a versenyben maradt ötletek a Főpolgármesteri Hivataltól független, budapestiekből álló Közösségi Költségvetési Tanács elé kerültek, akik 49 ötletet tettek a szavazólistára.

Az ötletek idén is három kategóriában versenyeznek: 

  • Zöld Budapest: Budapest felkészül a klímaváltozásra. Zöldebb utcák, élettel teli parkok, mindenki számára elérhető, környezettudatos megoldások. 
  • Esélyteremtő Budapest: A cél a társadalmi különbségek csökkentése, hátrányos helyzetű közösségek életét támogató ötletekkel, például szociális segítségnyújtással. 
  • Nyitott Budapest: Egy nyitott város a szívügyed? Együttműködések, új, kísérleti megoldások, digitális fejlesztések, rövid távú, közösségépítő ötletek. 

Minden kategórián belül lehetőség van egy kisebb, maximum 50 millió forintos, és egy nagyobb, maximum 133 millió forintos költségvetésű ötletre szavazni.

További információk: otlet.budapest.hu