CivilTech
Hírek
Hír
NEA 2019 pályázati kiírás
2019. január 16.


2196


Várhatóan 2019. január 16-án kerülnek kiírásra a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak 2019. évre vonatkozó pályázatai.

A pályázatok célja változatlanul a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítése a civil szervezetek működési és szakmai költségeihez való hozzájárulás révén, azonban az eddigiekhez képest néhány komolyabb változás is lesz a pályázatok menetében és lebonyolításában, ezért már érdemes most felkészülni a módosításokra.

Bevezetésre kerül az "Egyszerűsített" támogatás, amelynek célja a helyi vagy területi hatókörű kis civil szervezetek támogatása. A pályázók jogosultsági alapon, beérkezési sorrendben, egyszerűbb pályázati adatlap kitöltésével juthatnak majd egyszeri, kis összegű  (100-200 ezer Ft) támogatáshoz. 

A korábbi szakmai és működési pályázat helyett idén egy "Összevont" pályázat lesz, melyen belül vagy tisztán működési költségekre, vagy pedig működési és szakmai költségekre ("vegyes" kategória) lehet majd pályázni. A tisztán működési pályázatok egységes tartalommal és feltételekkel, a "vegyes" (szakmai+működési) pályázatok pedig Kollégiumonként eltérő tartalommal és feltételekkel lesznek elérhetőek.

A két kiírás egyszerre jelenik meg, de az "Egyszerűsített" támogatás iránti kérelem beadására csak az összevont pályázatok beadási határidejét követően lesz lehetőség. Az "Összevont" pályázatoknál várhatóan 2019. január 16. – február 15-21. között lesz mód a pályázatok benyújtására, míg az "Egyszerűsített" pályázatokat várhatóan 2019. február 22.  – március 25-29. között lehet majd benyújtani.

A pályázatokat továbbra is az EPER felületen keresztül lehet benyújtani, a kiírásról, továbbá a részletes  pályázati tudnivalókról a www.civil.info.hu, valamint a www.bgazrt.hu oldalakon tájékozódhatnak.

A 5/2012. (II. 16.) KIM rendelet 2019. január 1-jétől hatályos szabályozása értelmében a Nemzeti Együttműködési Alapot az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő helyett a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. kezeli, így a korábbi elérhetőségek az alábbiak szerint módosultak:
Postacím: 1253 Budapest, Pf. 36.
Ügyfélszolgálati elérhetőségek:
Telefon: +36 1 896 0620  
Email cím:  nea@bgazrt.hu

forrás: Budapesti Civil Információs Centrum
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)” című (VEKOP-7.1.4-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége pályázatot hirdet Éneklő Magyarország címmel amatőr énekkarok munkájának szakmai elismerésére.
Pályázat
Az NKA Képzőművészet Kollégiuma pályázatot hirdet külföldi nemzetközi művészeti vásárokon való részvétel támogatására.
Címkék