Hogyan lesz valaki egy civil szervezet vezetője? Egyenes volt az ide vezető út vagy kacskaringós? Milyen kihívásokkal és sikerekkel találkozott az elmúlt években, és mi motiválja leginkább a szervezeti misszió megvalósítása során? Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány igazgatója kérdezi hazai prominens civil szervezetek vezetőit.

 

Csak közösségben érezzük azt, hogy tudjuk tartani egymást - mondta dr. Bakó Boglárka, aki a Csodaműhely Egyesület alelnökeként Csobánkán nap, mint nap azon is dolgozik, hogy egy megtartó közösség épülhessen fel. Boglárka már hosszú évekkel a Csodaműhely megalakulása előtt formálta a csobánkai szegregátum lakóinak életét. Antropológus kutatóként kezdte, majd szívességből korrepetálást vállalt, ezután elindított egy tanodát, mára pedig egy profi szervezetet működtet. Milyen volt az idáig vezető út? Kik álltak mellette, milyen társakkal és milyen rendszerben lehet ennyi programot fenntartani? Eközben, hogy válik döntéshozóvá valaki, aki alapvetően inkább csapatjátékos? Többek közt ezekről a témákról is beszélget Bakó Boglárka és Gerencsér Balázs az alábbi podcast adásunkban. 

Ez a beszélgetés a NIOK 30 éves évfordulójának alkalmából készült, egy sorozat részeként, melyben különböző vezetői életutakat mutatunk be. Ha más civil vezetők élményeire is kíváncsi vagy kövesd a NIOK Spotify és Facebook oldalát, vagy iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mielőbb értesülj a következő beszélgetésről. 

A podcast a Hive Mind támogatásával jött létre. A Hive Mind közösség célja a médiatudatosság fejlesztése: segít, hogyan ismerd fel a félretájékoztatást, hogyan szólítsd meg kritikus ügyekben is pozitívan az embereket, és hogyan legyél biztonságban a digitális világban. A Hive Mind közösség további magyar nyelvű podcastjait ezen a csatornán, angol nyelvű podcastjait pedig a Hive Mind csatornáján hallgathatod meg.