Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ)

kép forrása. mandiner.hu

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) a kormányhoz fordult, mert úgy látják, hogy veszélybe kerültek a fogyatékossággal élő emberek ellátásáról gondoskodó egészségügyi és szociális alap–, illetve szakellátást működtető, valamint köznevelési intézményt fenntartó civil szervezetek szolgáltatásai.    

A MEOSZ hozzátette, hogy a közelmúltban hatályba lépett kormányrendelet szerint július 2-tól nem kaphatnak rezsivédelmet, így villamosenergia– és gázfogyasztásuk költségeit a továbbiakban emelt áron kell megfizetniük azoknak a civil szervezeteknek, amelyek fogyatékossággal élő, tartósan beteg, idős, egyedül élő, hajléktalan vagy egyéb ok miatt szociálisan hátrányban lévő emberek ellátásáról gondoskodnak. 

A MEOSZ elnöke azt kérte, hogy a civil szervezetek, különösen a civil fenntartású szolgáltatást nyújtó intézmények lakossági fogyasztónak minősüljenek, hasonlóan az önkormányzati és állami bérlakásban, valamint szállókban élők felhasználási helyeinek üzemeltetőihez. Kitért arra is, hogy sok olyan szolgáltatás is működik a fogyatékossággal élő embereknek, amelyeket civil szervezetek nem intézményes keretek között nyújtanak.

A MEOSZ mindezek miatt kezdeményezte a kormányrendelet módosítását úgy, hogy a rezsivédelem szabályai legyenek érvényesek a civil szervezetekre, különös tekintettel az általuk fenntartott egészségügyi és szociális alap-, illetve szakellátását működtető, valamint a köznevelési intézményekre is – közölték. 

forrás: mandiner.hu