Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Mint lapunkkal közölték, Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke is támogatja kérésüket, sőt, levélben javasolta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek az ehhez szükséges törvénymódosítást. Az EMIH szerint a különbségtétel nem indokolt és nem igazolható, hiszen egy civil szervezet támogatása ugyanúgy utalhat a felajánló világnézetére, mint valamelyik egyház támogatása a felajánló vallására. Az a fontos, hogy az adózó maga dönthesse el, engedélyezi-e adatai megosztását vagy sem – magyarázták.

Az szja-felajánlási szabályozást a bevezetése óta övezik viták. Megírtuk, az elmúlt évek adóváltozásai miatt mindenképp korrekcióra szorul a számítási mód, ezt az érintett felekezetek is kérték korábban. További aggodalomra adhat okot, hogy a 2016-os büdzsé tervezete szerint az szja jövőre egy százalékkal csökken, ami azt jelenti, hogy az adókedvezményeken túl emiatt is apadhat majd az egyházak bevétele ebből a forrásból.

forrás: magyarhirlap.hu