Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

 A szolnokiak többször átélték, milyen a természet ereje, mire képes a mi folyónk; állampolgári, emberi kötelességünk segíteni a Veszprém megyei katasztrófa áldozatainak

Adakozás a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak

  – hangsúlyozta Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere. – A szerda délben tartott tájékoztatón a sajtó munkatársainak elmondta, hogy a város csatlakozik a Magyar Televízió által meghirdetett összefogáshoz, ezért október 17-én, vasárnap egy urnát tesznek ki a városháza aulájába. Ebbe mindenki bedobhatja azt az összeget, amivel segíteni tudja az ajka-környéki, nincstelenné vált embereket.


Ezzel minden adakozó hozzájárulhat az áradat által tönkretett településrészek újjáépítéséhez. A hétvégi napon összegyűjtött támogatást a Magyar Kármentő Alap számlájára utalják át. A tervek szerint a Magyar Televízió többször is tudósít a szolnoki gyűjtésről.

A városi önkormányzat egymillió forintot, Szalay Ferenc százezret adott a rászorulóknak. A képviselő-testület tagjai személyenként tízezer forinttal támogatják a katasztrófa - sújtotta vidéken élőket.

- Kérek mindenkit, aki úgy érzi, akár párszáz forinttal is tud segíteni Magyarország legnagyobb ipari katasztrófájának áldozatain, vasárnap jöjjön el a városházára, dobja be adományát az urnába – hívta fel a szolnokiak figyelmét a város polgármestere.



Az adakozókat vasárnap reggel nyolctól, este nyolcig várják. Nagy összeg gyűlt össze, de ez még mindig csak töredéke a helyreállításhoz, a károsultak boldogulásához szükséges milliárdoknak. Szóba került, más ajándékokat hozhatnak-e a polgárok? Szalay Ferenc megjegyezte, hogy a pénz ezúttal fontosabb a ruháknál és az élelmiszereknél, ugyanis utóbbiakból ellátták a környék lakosságát.