Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A NIOK Alapítvány Átláthatóság programját több másik adománygyűjtő civil szervezettel együttműködve indította el évekkel ezelőtt. Ezek a szervezetek nagyon fontosnak tartották és tartják, hogy gazdálkodásukat és adománygyűjtő tevékenységüket megjelenítsék adományozóiknak, ezáltal hitelességüket is erősítsék. Ebből a célból alkották meg saját Etikai Kódexüket, melyben foglaltakkal mindannyian egyetértettek, és hozták létre az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületét.

A kezdeményezéshez a jövőben bármely civil szervezet csatlakozhat, aminek működése megfelel a kódexben foglaltaknak. Az önszerveződő csoport többek között szeretné elérni, hogy a támogatók bizalma a nonprofit szektorral szemben is erősödjék azáltal, hogy csak az nyerheti el a tagságot és az Etikus Adománygyűjtő Szervezet logójának használatának jogát, aki az adományok felhasználásáról egységes keretben, átláthatóan és számon kérhetően nyilatkozik.

További információkat a www.atlathatosag.eu weboldalon, az atlathatosag.tumblr.com blogon és a facebook.com/etikaikodex facebook-oldalon találhat.