Hírek
Hír
Átláthatóság program – könnyített csatlakozási kérelem
2012. november 08.


1392


Az Átláthatóság programba jelentkező szervezetek immáron könnyített módon csatlakozhatnak az Adománygyűjtők Önszabályozó Testületéhez. Az atlathatosag.eu ugyanis két újabb opcióval bővült. A bal oldali sávban található gombok egyike a Gyakran Ismételt Kérdések oldalra vezet, ahol az eddig felmerült témák jelennek meg, a másik pedig a Csatlakozni szeretnénk, amelyen keresztül egy űrlap kitöltésével jelentkezhetnek a programba az érdeklődők.

A NIOK Alapítvány Átláthatóság programját több másik adománygyűjtő civil szervezettel együttműködve indította el évekkel ezelőtt. Ezek a szervezetek nagyon fontosnak tartották és tartják, hogy gazdálkodásukat és adománygyűjtő tevékenységüket megjelenítsék adományozóiknak, ezáltal hitelességüket is erősítsék. Ebből a célból alkották meg saját Etikai Kódexüket, melyben foglaltakkal mindannyian egyetértettek, és hozták létre az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületét.

A kezdeményezéshez a jövőben bármely civil szervezet csatlakozhat, aminek működése megfelel a kódexben foglaltaknak. Az önszerveződő csoport többek között szeretné elérni, hogy a támogatók bizalma a nonprofit szektorral szemben is erősödjék azáltal, hogy csak az nyerheti el a tagságot és az Etikus Adománygyűjtő Szervezet logójának használatának jogát, aki az adományok felhasználásáról egységes keretben, átláthatóan és számon kérhetően nyilatkozik.

További információkat a www.atlathatosag.eu weboldalon, az atlathatosag.tumblr.com blogon és a facebook.com/etikaikodex facebook-oldalon találhat.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)” című (VEKOP-7.1.4-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége pályázatot hirdet Éneklő Magyarország címmel amatőr énekkarok munkájának szakmai elismerésére.
Pályázat
Szervezete szeretne erősebb támogatói bázist építeni? Szeretnének több önkéntest vagy adományozót bevonni a szervezet munkájába? Fontosnak tartja, hogy megerősítsék kapcsolatu ...
Címkék