Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.


A Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége (MCSZESZ), partnerségben a Lorántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesülettel, folytatva a hagyományt, tizenegyedik alkalommal szervezi meg az erdélyi magyar civil szervezetek fórumát. Civil világunk aktuális kérdése, melyet idén, október 15-16-án sorra kerülő civil fórum konferenciánk témájául választottunk: Civil szerepek és partnerségek.
          A partnerségek fontossága vitathatatlan mind a civil szervezetek hatékonysága, mind az uniós források elérhetősége szempontjából. Idei konferenciánkkal segíteni szeretnénk a civil szervezeteket, hogy felismerjék és kihasználják a partnerségek, párbeszédek nyújtotta lehetőségeket, nemcsak a civil–civil, de civil szervezet–önkormányzatok–gazdasági szereplők tengelyen is. Hisszük, hogy társadalmi szerepünk betöltéséhez, céljaink eléréséhez méltó társai lehetünk egymásnak. Ezekkel a gondolatokkal hívjuk a kedves érdeklődőket rendezvényünkre. A konferencia munkálatai ez évben is plenáris előadások, illetve tematikus szekcióülések és vitafórum keretében zajlanak. A szekciók munkálatai kerekasztal-tanácskozások keretében a plénumban felvezetett következő öt témakört bontják részleteire: ifjúság, környezetvédelem, oktatás, szociális-kulturális témakörök. Szeretettel várjuk konferenciánkra. Kérjük, töltse ki a mellékelt jelentkezési űrlapot, és küldje vissza az mcszesz@gmail.com e-mail címre október 10-ig. Ha a rendezvénnyel, illetve részvételével kapcsolatban részletesebb információt igényel, kérjük, mielőbb jelezze, hogy időben tájékoztathassuk.
          Az MCSZESZ igazgatótanácsa és a társszervezők nevében tisztelettel, Köszönjük a segítséget a rendezvény támogatóinak: Szülőföld Alap Iroda, Maros Megye Tanácsa, Marosvásárhely Város Önkormányzata

dr. Bodó Barna szervező