Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az OTP Bank a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvánnyal együttműködésben Együttható néven pályázatot hirdet civil szervezetek; alapítványok, egyesületek számára 3-5 millió forintos vissza nem térítendő támogatásért. A kezdeményezéshez médiapartnerként csatlakozott a magyar médiapiac két meghatározó szereplője az Origo és a TV2.

Az OTP Bank a magyar gazdasági élet meghatározó szereplőjeként fontosnak tartja és elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett. Ennek megfelelően kiemelt figyelmet fordít arra, hogy szerepet vállaljon a közösség életében felmerülő problémák enyhítésében és a fontos közösségi ügyeket szolgáló pozitív kezdeményezések támogatásában.

Mi a pályázati program célja?

A cél olyan ügy, kezdeményezés támogatása, amely a közösség szempontjából kiemelt jelentőségű. Emellett fontosnak tartjuk, hogy aktívan támogassuk a társadalmi felelősségvállalás és az önkéntesség széles körű népszerűsítését, terjedését. Ennek érdekében a pályázat során legfeljebb 30 kiválasztott projektötletet bemutatunk az OTP Bank Facebook Oldalán és az Oldal rajongói szavazatukkal támogathatják a pályázatokat, ezzel is kifejezve, hogy mely ügyek fontosak számukra. Emellett az Oldalon önkéntesnek is jelentkezhetnek a számukra szimpatikus szervezetekhez.

Kik vehetnek részt a pályázatban?

Az a 2010. január 1. előtt jogerősen nyilvántartásba vett alapítvány, egyesület, mely olyan ügyet támogat, amely pozitív hatással lehet a közösség életére, és van egy projektötlete, amelynek megvalósításával egy sokakat érintő probléma közelebb kerülhet a megoldáshoz, elküldheti pályázati anyagát, és megnyerheti a megvalósításhoz szükséges összeget!

Milyen projekttel lehet részt venni a programban?

· A pályázat témája kötöttségek nélküli; a projekt bármilyen közhasznú tevékenységre épülhet.
· A pályázat tárjon fel és mutasson be egy olyan problémát, amely jelen van mindennapi életünkben.
· Megvalósítása esetén a projektnek legyen fenntartható és hosszú távú hatása a közösségre, a környezetre.
· A legalább közhasznú szervezet rendelkezzen egy részletes projekt-, ütem- és költségvetési tervvel, amely bemutatja, hogyan oldaná meg az adott problémát.
· A pályázat megvalósításában aktívan vehessenek részt önkéntesek.
· Projekted bruttó 3-5 ötmillió forint közötti összegből megvalósítható legyen.

Mi a pályázat menete?

A pályázatokat október 28. és november 18. 12:00 óra között az OTP Bank Facebook oldalán (www.facebook.com/otpbank.hu) található Együttható alkalmazásba lehet feltölteni! A beérkezett projektekből szakmai partnerünk, a NIOK Alapítvány segítségével kerül kiválasztásra az a legfeljebb 30 pályázat, amelyre az OTP Bank Facebook közösségének tagjai szavazhatnak. A zsűri elé az az öt pályázat kerül, amely a legtöbb szavazatot kapja. A pályázatok szóbeli prezentálását követően a zsűri ezek közül választja ki a nyertes pályázót.

A nyertes részére az OTP Bank biztosítja a pályázatban szereplő projekt megvalósításához szükséges, bruttó 3-5 millió forintos összeget. Az öt döntős munkájáról kisfilm készül, továbbá kommunikációs felületet kapnak a kezdeményezéshez csatlakozott médiapartnereink, az Origo és a TV2 jóvoltából.

A Pályázatban való részvétel feltételeit és bővebb információt az OTP Bank Facebook oldalán (www.facebook.com/otpbank.hu), az Együttható menüpontban található.