Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A jövőben elektronikus úton is benyújthatják nyilvántartási kérelmüket az alapítványok, egyesületek és egyéb szervezetek - derül ki a cégnek nem minősülő szervezetek bírósági nyilvántartásáról szóló törvényjavaslatból, amelyet pénteken terjesztett az Országgyűlés elé Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.

A tárcavezető az előterjesztés indoklásában azt írta, hogy az indítvány legfontosabb célkitűzése a civil és egyéb szervezetek nyilvántartásával kapcsolatos eljárásrend modernizálása. Közölte: folyamatban van egy informatikai rendszer kialakítása, amely nemcsak a kérelmek elektronikus úton való benyújtásának lehetőségét teremti meg, hanem a bírósági ügyintézés elektronikus útra terelését is lehetővé teszi, "biztosítva ezzel a bírósági eljárás időszerűségét".

A cégnek nem minősülő szervezeteknek 2012. június 30-tól biztosítják - a papíralapú megtartása mellett - az elektronikus úton való eljárás lehetőségét.

forrás: jogiforum.hu