Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A civil egyeztető fórumok célja egyrészt az egyes szakterülethez kapcsolódó uniós, valamint elnökségi prioritások, aktuális fejlemények bemutatása, valamint ezek megvitatása az adott területen tevékenykedő civil szervezetekkel - azaz egy strukturált párbeszéd kialakítása az egyes szakpolitikai célkitűzésekkel kapcsolatban.

Az egyeztető fórumok sorra, az informális miniszteri ülések előtt kerülnek megrendezésre, de a kérdésekben nyitott eszmecsere a tájékoztatók után is folytatódik - online formában. A szaktárcák az EUvonal elnökségi honlapján található fórumon keresztül továbbra is várják a civil szervezetek észrevételeit, javaslatait az egyes szakterülettel kapcsolatos uniós, illetve elnökségi célkitűzésekhez kapcsolódóan. A fórumok alakulását a tárcák folyamatosan figyelemmel kísérik, és köszönettel vesznek minden további hozzájárulást a társadalmi vitához.

Az online fórumokon – egy rövid regisztrációt követően – bárki megteheti észrevételeit az egyes kérdésekkel kapcsolatban, az oldalon keresztül elérhetők az eddig megrendezésre került civil egyeztetések rövid összefoglalói, illetve a minisztériumok szakterülethez kapcsolódó vitaindítói is.

A fórumok az alábbi weboldalon keresztül érhetők el: euvonal.hu/civilforum