Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Telefonos lelki segítés Tanulmánygyűjtemény

2010. december 03.

Kiadó: Kállai Könyvkiadó
Szerző: Buda Béla dr., Kálmánchey Albert dr., Debrecenyi Károly István és Czinkóczki Ágnes
Ár: 750 Ft
Oldal szám: 168


Hazánkban az első lelki segély telefonszolgálat 1970-ben, Debrecenben alakult, s azóta is éjjel-nappal folyamatosan működik. A debreceni "Segítőkéz" Lelkisegély Telefonszolgálat e könyvében közzétett tanulmányok igazolják, hogy a krízisben lévő, gondokkal küszködő emberek öngyilkosságának megelőzésében fontos szerepe van a lelki elsősegély telefonszolgálatoknak. A telefonos munkát a világon mindenütt önkéntesek látják el, természetesen szakemberek vezetése alatt és folyamatos szupervízió mellett.
 
E tanulmánygyűjtemény a lelki elsősegély szolgálatokra irányítja a figyelmet, és méltó szakmaisággal hangsúlyozza ezek fontosságát. A tanulmányok szerzői: Buda Béla dr., Kálmánchey Albert dr., Czinkóczki Ágnes, Debrecenyi Károly István és Roger Mucchielli könyvének egy összefoglaló kivonatát is olvashatjuk a kötetben.
 
A tanulmányokat irodalomjegyzék egészíti ki.


Címkék
Egyéb, kuratórium, NIOK Alapítvány