Ezt a cikket több mint 1 éve publikáltuk, ezért az itt megjelenő információk mára pontatlanok, elavultak lehetnek. A felmerülő hibákért, tévedésekért, elavult információkért nem vállalunk felelősséget.

Újabb letartóztatás az Egymásért Egy-Másért Alapítvány bűnügyében

2012. június 26.

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság vasárnap az elmúlt héten Ausztriából kiadott Jakubinyi Róbertet, akit a Központi Nyomozó Főügyészség az Egymásért Egy-Másért Alapítvány volt vezetője, Földesi-Szabó László vallomásai alapján vesztegetéssel gyanúsított meg - írta a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelésére tett indítványban a főügyészség arra hivatkozott: a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén fennáll a szökés-elrejtőzés, valamint az eljárás megnehezítésének veszélye. Balogh Zoltán, ügyészségi szóvivő megerősítette a lapnak, hogy a katonai tanács helyt adott az indítványuknak, de az államtitoknak minősülő nyomozás érdekeire hivatkozva több részletet nem közölt. A lap emlékeztetett: ebben az ügyben helyezte a főügyészség előzetes letartóztatásba Gyarmati Györgyöt, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főosztályvezetőjét. A gyanú szerint Gyarmati és eddig meg nem nevezett társai pénzért elsimították Jakubinyi néhány büntetőügyét - írták.

forrás: gazdasagiradio.hu


Címkék
Egyéb, Egyéb, alapítványok hírei, civil szervezet, adományozás