Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A „Kezedben a lehetőség” program idén a Gézengúz Alapítvány és a Somlai Angyalka Alapítvány munkáját támogatja
 
A Vodafone Magyarország Zrt. 2010. május 15-től állandó adományvonalat indított a 1771-es telefonszámon. Az újabb segítő kezdeményezésen keresztül idén a Vodafone 2010. december 31-ig minden, az ügyfeleitől a segélyvonalra érkező hívás és SMS teljes, 200 Ft-os összegét a Gézengúz Alapítvány és a Somlai Angyalka Alapítvány számlájára utalja át, az adományozó ügyfél döntése szerint.
 
A Vodafone kezdeményezése, a „Kezedben a lehetőség” program különbözik az eddig hazánkban megismert adományvonalaktól, hiszen itt nem egy előre kiválasztott civil szervezet számára gyűjthető adomány. A Vodafone szeretné meghagyni a választás lehetőségét ügyfeleinek, ezért minden esetben kettő, civil szervezet számára lehet egy időben adományozni. Hogy a következő évben melyik két nonprofit szervezet számára folytatódik a gyűjtés, a 2010 év végén közzétett felhívás alapján a Vodafone Magyarország Alapítvány Kuratóriuma dönti el. Természeti és társadalmi katasztrófák támogatásához, melyekre a Vodafone Csoport világszerte gyűjtést kezdeményez, a 1771-es adományvonal is időlegesen csatlakozik. Olyan katasztrófák és társadalmi összefogás esetén azonban, mint legutóbb a Haiti földrengés volt, a Vodafone továbbra is részt vesz a három mobilszolgáltató által működtetett közös adományvonalon keresztül zajló gyűjtésben, „Kezedben a lehetőség” programjától függetlenül.
 
A Vodafone a Nők Lapja Családi Hétvégén mutatta be legújabb kezdeményezését. A rossz idő ellenére is kilátogató érdeklődők a szombati napon megismerhették a Gézengúz és a Somlai Angyalka Alapítványok munkáját és személyes tapasztalatot is szerezhettek a két civil szervezet tevékenységének fontosságáról. A Gézengúz Alapítvány készségfejlesztő játszóháza természetesen a gyermekeket vonzotta igazán, míg a Somlai Angyalka Alapítvány által felépített gyakorlópályán a vakvezető kutyákkal irányított sétát inkább a felnőttek próbálták ki.
A rendezvényről és az alapítványok munkáiról fotók az alábbi linken találhatók:
 
Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért
A 20 éves Gézengúz Alapítvány a koraszülött, születéskor sérült csecsemők és kisgyermekek vizsgálatával és fejlesztésével foglalkozik. Munkájuk felbecsülhetetlen értékű, hiszen minél előbb jutnak segítséghez az ilyen gyerekek, annál nagyobb esélyük van arra, hogy később teljesebb életet éljenek. Az Alapítványnak jelenleg Budapesten, Budakalászon és Győrött van központja, de kezeléseikkel szeretnének a más régiókban élő családokon is segíteni.
 
Somlai Angyalka Vakvezető Kutyaképzést Segítő Alapítvány 
Az Alapítvány vakvezető-kutyák kiképzésével segíti önálló, független élethez látásukat vesztett embertársainkat. Kölyökkortól a „szakma” teljes elsajátításáig nevelik a négylábú segítőtársakat, akik aztán hűséges „látótársként” kísérik életük végéig a segítségükre támaszkodó emberbarátjukat. Az alapítvány ingyenesen adja át a kutyákat a rászorulóknak, holott egy kutyus kiképzése kb. 2 millió forintba kerül. Sokan várnak arra az esélyre, hogy emberibb életet élhessenek, egy okos, gondolkodó vakvezető-kutya segítségével eljuthassanak munkahelyükre, iskolájukba, intézhessék napi dolgaikat.
 
További információk a www.vodafone.hu oldalon találhatók.