Pályázatok
Pályázat
A kiválóság jutalmazása a civil társadalmi kezdeményezésekben


2171

Határidő: 2016. szeptember 09.

Az EGSZB 2016. évi civil társadalmi díjának témája: A migránsok

A civil társadalmi díj konkrétabb célja és általános célkitűzése
Az évente kiadott díj konkrétabb célja civil szervezetek, illetve magánszemélyek olyan kezdeményezéseinek az elismerése és ösztönzése, amelyek nagyban hozzájárultak az európai identitás és integráció elősegítéséhez.

A díj általános célkitűzése az, hogy felhívjuk a figyelmet arra a fontos szerepre, amelyet a civil szervezetek, illetve a magánszemélyek játszhatnak az európai identitás és polgárság létrehozásában, ezáltal megszilárdítva az európai integrációt erősítő közös értékeket is.

Az EGSZB 2016. évi civil társadalmi díjának témája: A migránsok

Az Európával szomszédos régiókban fennálló konfliktusok nyomán példátlan menekülttömeg érkezett Európába. Ezek között vannak a háború pusztította országokból menekülők és a hazájukat gazdasági vagy más okokból elhagyók is. Az EU és a tagállamok a legtöbb szempontból nincsenek felkészülve a menekültek jelenleg tapasztalható tömeges érkezésére.

Azok, akik Európában maradnak – tekintet nélkül származásukra, illetve arra, hogy a Genfi Egyezmény értelmében vett menekültek vagy gazdasági migránsok-e – számos kihívással szembesülnek, amikor új életet kezdenek egy külföldi országban.

forrás, bővebben: eesc.europa.eu
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)” című (VEKOP-7.1.4-16 kódszámú) felhívás.
Címkék