Találatok a következő címkére: migráció

Tovább szűkülhet a közhasznú szervezetek köre

Két új feltétellel alaposan megváltoztatná a Kormány a közhasznúsági törvényt. A tervezet tovább szűkítené a közhasznú szervezetek körét, mert sok-sok szervezet elveszítené közhasznú jogállását, amelynek külföldi támogatóitól származik támogatásainak több mint fele.

Brüsszel odacsaphat a Stop Soros! miatt

Kötelezettségszegési eljárást indíthat Magyarország ellen az Európai Bizottság a menekülteket segítő szervezetek ellen kitalált, úgynevezett „Stop Soros” törvény és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt.

Jelentkezési felhívás migráns szervezeteknek és közösségi képviselőknek

Civil szervezetek és közösségi képviselők jelentkezését várja a Szubjektív Értékek Alapítvány magyarországi migráns csoportok érdekképviseletének ellátásra közigazgatási szervek és szakhatóságok előtt a „Komplex képzési és mentorálási program migránsok politikai részvételének erősítésére” projekt keretében.

Ha kevés a menekült a címlapon, kevesebb az adomány is

Szeptember 15. előttre és utánra is fel lehet osztani a világot. Paradox módon ugyanis szinte nosztalgiával gondolnak a migránsokat segítő civilek arra az időszakra, amikor a média tele volt menekültekkel. Most nincs, pedig helyszíni tapasztalataik szerint sokkal többen mennek keresztül az országon, csak nem látjuk. Azt is elmondják, hogy miért.

Stop Soros néven új kormányzati törvénycsomag készült

A "Stop Soros törvénycsomag" szövegét holnaptól lehet elolvasni. Az illegális migrációban részt vevő, azt támogató szervezeteket adatszolgáltatásra köteleznék. Bíróságnak kell kiadniuk az adatokat, és transzparens lesz az adatbázis.

Az AI bírálja az EU együttműködését Líbiával

Az Európai Unió azzal, hogy szorosabbra fogja az együttműködést Líbiával az Európába tartó menekültek és migránsok megfékezésének céljából, hozzájárul több ezer ember jogainak megsértéséhez - vélekedett az Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogvédő szervezet közleményében, amelyet az MTI-hez is eljuttatott.

Ugyanolyan emberek, mint mi – civilek és művészek egy emberséges Magyarországért

Kampányt indítottak, jövő pénteken pedig művészeti performanszot és demonstrációt is szerveznek a Kossuth térre művészek és emberi jogi civilszervezetek. Az apropó nyilván a kvótanépszavazás elutasítása, de leginkább azt szeretnék elérni, hogy megjelenjen azoknak a hangja is, akik elutasítják a kormány menekültpolitikáját. Ahogy a tüntetésük alcíme is jelzi: emberséges Magyarországot szeretnének.

Karitatív szervezeteket tüntettek ki

A migránsválság idején tanúsított humanitárius munkája elismeréseként hat karitatív szervezet képviselője vehetett át miniszteri elismerő oklevelet Rétvári Bencétől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárától és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkártól kedden Budapesten.