Címke: migráció
2018. január 18.
Két új feltétellel alaposan megváltoztatná a Kormány a közhasznúsági törvényt. A tervezet tovább szűkítené a közhasznú szervezetek körét, mert sok-sok szervezet elveszítené közhasznú jogállását, amelynek külföldi támogatóitól származik támogatásainak több mint fele.
2016. szeptember 28.
A Felelős Hatóság a Menekültügyi Migrációs és Integrációs Alap 2014-2016. évi munkaprogramjának keretében 2016. szeptember 1-jén megjelentette új pályázati kiírásait.
2017. november 24.
A harmadik országok állampolgárainak integrációja címmel hirdet pályázatot a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap.
2016. augusztus 31.
Az EGSZB 2016. évi civil társadalmi díjának témája: A migránsok
2017. november 24.
A harmadik országok állampolgárainak integrációja címmel hirdet pályázatot a bevándorlók részvételének növelésére a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap.
2015. október 06.
A civil szervezetek egy része nem értesült arról, hogy a kormány támogatná a menekültekkel végzett munkájukat, holott ezt már a múlt heti kormányülés után bejelentették - megnevezve a támogatotti kört.
2017. április 13.
Civil szervezetek és közösségi képviselők jelentkezését várja a Szubjektív Értékek Alapítvány magyarországi migráns csoportok érdekképviseletének ellátásra közigazgatási szervek és szakhatóságok előtt a „Komplex képzési és mentorálási program migránsok politikai részvételének erősítésére” projekt keretében.
2015. október 16.
Szeptember 15. előttre és utánra is fel lehet osztani a világot. Paradox módon ugyanis szinte nosztalgiával gondolnak a migránsokat segítő civilek arra az időszakra, amikor a média tele volt menekültekkel. Most nincs, pedig helyszíni tapasztalataik szerint sokkal többen mennek keresztül az országon, csak nem látjuk. Azt is elmondják, hogy miért.
2018. július 19.
Kötelezettségszegési eljárást indíthat Magyarország ellen az Európai Bizottság a menekülteket segítő szervezetek ellen kitalált, úgynevezett „Stop Soros” törvény és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt.
2018. január 17.
A "Stop Soros törvénycsomag" szövegét holnaptól lehet elolvasni. Az illegális migrációban részt vevő, azt támogató szervezeteket adatszolgáltatásra köteleznék. Bíróságnak kell kiadniuk az adatokat, és transzparens lesz az adatbázis.
2016. szeptember 22.
Kampányt indítottak, jövő pénteken pedig művészeti performanszot és demonstrációt is szerveznek a Kossuth térre művészek és emberi jogi civilszervezetek. Az apropó nyilván a kvótanépszavazás elutasítása, de leginkább azt szeretnék elérni, hogy megjelenjen azoknak a hangja is, akik elutasítják a kormány menekültpolitikáját. Ahogy a tüntetésük alcíme is jelzi: emberséges Magyarországot szeretnének.
2016. június 14.
Az Európai Unió azzal, hogy szorosabbra fogja az együttműködést Líbiával az Európába tartó menekültek és migránsok megfékezésének céljából, hozzájárul több ezer ember jogainak megsértéséhez - vélekedett az Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogvédő szervezet közleményében, amelyet az MTI-hez is eljuttatott.
2015. szeptember 09.
Huszonkét civil szervezet közös nyilatkozatában arra kérte a kormányt, hogy kezelje humánusan a menekültválságot, és a menekültek kriminalizálása helyett nyújtson "valódi segítséget".
2016. június 06.
Kétszázötvenmillió forint támogatást ad a kormány a Karitatív Tanács (KT) öt tagszervezetének, hogy támogassa a határon végzett munkájukat - jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KT elnöke pénteken Budapesten.

Címkék