Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Pályázatokat hirdet az NKA Ismeretterjesztés és Környezetkultúra Kollégiuma sajtótermékek megjelentetésének támogatására, illetve alkotói támogatás biztosítására.

A Nemzeti Kulturális Alap Ismeretterjesztés és Környezetkultúra Kollégiuma pályázatot hirdet nagy hagyománnyal rendelkező, vagy újabb, innovatív, jelentős tudományos ismeretterjesztő, kulturális, társadalmi és művészeti értékkel bíró országos, vagy fontos regionális szereppel rendelkező magyarországi kiadású és határon túli magyar nyelvű sajtótermékek, illetve kulturális szempontból értékes művészek elkészítésének támogatására.

A következő témákban lehet pályázni:

  • nyomtatott és internetes sajtótermékek megjelentetésének támogatása a 2020. január 1. és december 31. közötti időszakban;
  • alkotói támogatás tudományos ismeretterjesztés és környezetkultúra területen, igényes művek szerzőinek a 2020. április 1. és 2021. április 30. közötti időszakban.

A támogatásra szánt keretösszeg sajtótermékek támogatására 72,2 millió forint, alkotói támogatásra pedig 25 millió forint. Saját forrás biztosítását a kollégium nem írja elő.

Pályázati határidő: 2020. május 25.

Bővebb információ:

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő;
I: http://www.nka.hu/palyaztatas/ismeretterjesztes-kornyezetkultura
T: (06 1) 550-2895, (06 1) 550-2803

forrás: kreativeuropa.hu