A pályázat fő céljai:

  • A díjak odaítélése által minél szélesebb körben ismertté és elismertté tenni a legjobb hazai civil szervezeteket és legsikeresebb kezdeményezéseiket
  • A díjátadó gála keretei között egy évente ismétlődő, a szektor szereplőinek szóló esemény megvalósítása, amely a civilek fontos találkozóhelye, és a civilek munkájának és sikereinek ünnepe

A Civil Díjakat az alábbi kategóriákban osztjuk ki:

  • Legígéretesebb új szervezet
  • Legnagyobb hatású projekt
  • Legjobb együttműködés (akár civil szervezetek között, akár civil és állami szervezet között, akár civil szervezet és vállalat között)
  • Legjobb kommunikációs kampány
  • Legsikeresebb adománygyűjtés
  • Legsikeresebb érdekérvényesítési projekt
  • Legjobb helyi kezdeményezés
  • Legjobb társadalmi vállalkozás

Pályázati feltételek

A pályázaton bármely Magyarországon működő civilszervezet vagy civil jellegű non-profit gazdasági társaság indulhat a pályázati űrlap megadott határidőig történő kitöltésével és beküldésével. 

A pályázaton azon projektek, programok nevezhetők, amelyek 2021-ben valósultak meg vagy zárultak le. A pályázatra sem kirekesztő, sem gyűlöletkeltő programok nem nevezhetők.

Legígéretesebb új szervezet, Legjobb kommunikációs kampány, Legsikeresebb érdekérvényesítési projekt és Legjobb helyi kezdeményezés kategóriákban magánszemélyek csoportja bejegyzett szervezet nélkül is beadhat pályázatot.

Legígéretesebb új szervezet kategóriában olyan szervezet nyújthat be pályázatot, amely 2020. január 1. után alakult. (A szervezet bírósági bejegyzése nem feltétele a pályázat benyújtásának.)

Legjobb helyi kezdeményezés kategóriában olyan szervezetek, csoportok pályázatait várjuk, akik kistelepülésen vagy nagyobb településen, de kis hatókörben fejtik ki tevékenységüket.

Pályázatot több szervezet közösen is benyújthat.

Pályázati díj nincs.

A pályázaton nyertes szervezetek oklevélben részesülnek. A díj elnyerésével a nyertes szervezetek megkapják a Civil Díj 2022 logó használatának jogát.

A pályázó szervezetek pályázatukkal hozzájárulnak, hogy a NIOK Alapítvány a döntőbe jutott és díjazott pályázati projekteket a sajtón és egyéb csatornákon keresztül a nyilvánosság felé közzétegye.

Pályázati folyamat

A pályázati anyagot az online pályázati űrlap kitöltésével kell benyújtani.

Az online pályázati űrlap elérhetősége:
https://forms.gle/E3dfasNwN49BFkW46

A pályázatok beadásának határideje: 2022. január 23.

A pályázati űrlappal együtt kötelező beadni 3 db, a pályázati anyaggal kapcsolatos fotót, amelyek felbontása legalább 640×360. Kérjük, olyan fotókat adjanak le, amelyek megmutatják a projekt lényegét, szerepelnek rajta, arcok, emberek, és megfelelnek az általános adatvédelmi követelményeknek. A fotókat csatolmányként e-mailben vagy fájlküldő szolgáltatással (mammutmail, wetransfer stb.) kell elküldeni, szintén a megadott határidőig a civildij@niok.hu e-mail címre.

Legjobb társadalmi vállalkozás díjra a pályázóktól a fentiek mellett kérjük még az elmúlt 3 év üzleti eredményeit, szintén emailben, csatolmányban.

A beadási határidő után érkező, hiányos, vagy a kiírásnak meg nem felelő pályázatot a bíráló bizottság nem bírálja el.

A pályázatokat magyar nyelven kérjük benyújtani.

További részletek: civildij.hu