Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága (Államtitkárság) meghirdette a HISZEK Benned Sport Programot (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek közötti Sport Program). A program céljaként az egészséges életmódra nevelést, a versenysportban és az ahhoz kapcsolódó utánpótlás-nevelésben és tehetséggondozásban rejlő lehetőségeket a társadalmi felzárkóztatás terén, valamint a szabadidősportot végző társadalmi rétegek szélesítésének jelentőségét az ország népegészségügyi mutatóinak fejlődése érdekében jelölte meg.

A HISZEK Benned Sport Program egyik alprogramjaként az ország bármely területén működő kis-és közepes sportegyesületek utánpótlás bázisának növelését kívánja támogatni az Államtitkárság a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) közreműködésével. Olyan projektek nevezését várja a SOSZ, melyek a tehetség-kiválasztáshoz, tehetség-gondozáshoz kapcsolódó teendőkhöz társuló feladatok megvalósítását szolgálnák, például: sportági toborzó események szervezése, a megnövekedett taglétszám következtében szükséges sportszakemberi foglalkoztatáshoz kapcsolódó kiadások, nevezési díjak ráfordításainak biztosítása.

A Program III. ütemének támogatási időszaka: 2018. március 16 – 2019 január 15.

Az alprogram 200 000 000 Ft forrást biztosít a sportszervezeteknek, a program lebonyolítója a Sportegyesületek Országos Szövetsége.

A programra való jelentkezés határideje: 2018. október 1. éjfél

A program kiírás és a jelentkezési adatlap itt letölthetők:

HISZEK BENNED II alprogram III ütem jelentkezési adatlap (postai úton benyújtandó)

HISZEK BENNED PROGRAM KIÍRÁS II alprogram III ütem Program kiírás

elekronikusan benyújtandó jelentkezési adatlap

forrás: sosz.hu