Magyar Innovációs Nagydíj


FELHÍVÁS A 2023. ÉV LEGJELENTŐSEBB INNOVÁCIÓS TELEJESÍTMÉNYÉNEK ELISMERÉSÉRE!

A Magyar Innovációs Szövetség - a Magyar Innovációs Alapítvánnyal közösen - a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium (AM), az Energiaügyi Minisztérium (EM), a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával, hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

A 2023. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett összesen hét további kategóriában kaphatnak díjat a kiemelkedő innovációs teljesítmények:
- a 2023. évi Ipari Innovációs Díj (GFM),
- a 2023. évi Informatikai Innovációs Díj (GFM),
- a 2023. évi Agrár Innovációs Díj (AM),
- a 2023. évi Környezetvédelmi és Energiaügyi Innovációs Díj (EM),
- a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2023. évi Innovációs Díja (SZTNH),
- az "Alapkutatástól a piacig" 2023. évi Innovációs Díj (NKFIH).
A legeredményesebb, 2021. január 1. után alapított innovatív startup vállalkozás pedig a Magyar Innovációs Szövetség
- "2023. év legjobb startup vállalkozása" Díját nyeri el (MISZ).

A díjak ünnepélyes átadására 2024 márciusában kerül sor az Országházban. A díjazottak, az eredményhirdetést követően jogosulttá válnak a Magyar Innovációs Nagydíj, ill. Innovációs Díj védjegyének használatára.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK
A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, ill. szervezetek vehetnek részt, amelyek a 2023. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése stb.) jelentős üzleti hasznot értek el.

ELBÍRÁLÁSI SZEMPONTOK
A Magyar Innovációs Nagydíj odaítélésénél a bírálóbizottság az innovációból 2023-ban elért eredmény/többlet árbevétel és műszaki, valamint egyéb gazdasági előnyöket mérlegelve hasonlítja össze a pályázatokat. A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke Csák János, kultúráért és innovációért felelős miniszter. A bírálóbizottság által meghozott döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs. A Magyar Innovációs Nagydíj korábbi pályázatain már díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

Beadási határidő:
2024. FEBRUÁR 5., éjfél

A nevezés dokumentumai (részletes leírás, nyilatkozatok) a www.innovacio.hu/innonagydij oldalra tölthetőek fel:
- Részletes leírás a megvalósításról, az innovációból elért piaci, illetve gazdasági eredményről (árbevétel/eredmény, piaci részesedés növekedése stb.), valamint arról, hogy külső (pályázati) forrás mennyiben segítette az innovációs teljesít-mény elérését, összesen maximum 10 A/4-es oldalon,
- Referenciák igazolása
- Nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről.

A részletes leírást és a nyilatkozatot pdf formátumban kell feltölteni a www.innovacio.hu/innonagydij oldalra.

Forrás: pafi.hu